Peste 150 de INFRACTORI au ajuns în duba Jandarmeriei

Peste 150 de INFRACTORI au ajuns în duba Jandarmeriei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* În cadrul misiunilor de asigurare şi menţinere a ordinii publice din 2015, jandarmii gălăţeni au constatat mai multe infracţiuni şi au dat mai multe amenzi decât anul trecut * Cele mai multe probleme au fost în mediul urban


 

2015 a fost un an plin pentru Jandarmeria Galaţi, mai al ales în contextul mişcărilor de stradă din cea de-a doua jumătate a anului. Prezenţi în spaţul public pentru menţinerea sau asigurarea ordinii publice, dar şi în misiuni de cooperare cu alte instituiţii din zona siguranţei, jandarmii au avut de treabă la modul cel mai serios. Peste 4.400 de misiuni au însumat militarii din Galaţi, prezenţa acestora în stradă soldându-se cu mai multe constatări ale situaţiilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

„În anul 2015, structurile operative ale unităţii au aplicat un număr de 1.802 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  454.250 lei. Dintre acestea, 1.338 sunt sancţiuni cu amendă, reprezentând 74,25 la sută din total, iar 464 sunt avertismente scrise. Comparând cu anul 2014 când au fost aplicate în total 1.787 sancţiuni contravenţionale, se poate observa o creştere pe acest segment de activitate cu 0,83 la sută”, se arată în bilanţul activităţii Jandarmeriei Galaţi pe anul care se apropie de sfârşit.

Nici infractorii nu au scăpat mai ieftin, numărul celor prinşi că au încălcat grav legea fiind mai mare decât anul trecut. Cu ocazia depistării unor situaţii în care persoane au depăşit limitele legilor penale, jandarmii au dat pe mâna organelor de anchetă 174 de cauze penale, faţă de 125, cât au constatat anul trecut. Dintre acestea, 77 de situaţii au fost constatate de jandarmi în cadrul misiunilor mixte cu alte instituţii, ocazii cu care au fost trimişi în faţa procurorilor 81 de suspecţi. În patrule independente, militarii au fost mai eficienţi şi au prins 119 făptuitori.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014 când au fost sesizate 55 fapte de natură penală, se observă o creştere pe această linie cu 76,36 la sută. Din punct de vedere al locului săvârşirii faptelor sesizate, trei au fost comise în mediul rural, restul fiind în mediul urban”, se subliniază în bilanţul instituţiei.

Prejudiciul infracţiunilor constatate a fost în valoare de aproximativ 65.100 lei, fiind recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate, în timp ce Camera de Corpuri delicte a Jandarmeriei a devenit „gazdă” pentru 142 de bunuri. Alte 171 de bunuri folosite la infracţiuni sau deţinute ilegal au intrat în proprietatea statului şi au fost distruse.

Citit 2306 ori Ultima modificare Luni, 21 Decembrie 2015 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.