UPDATE/ Au vrut să MITUIASCĂ doi poliţişti. Ce pedeapsă au primit

UPDATE/ Au vrut să MITUIASCĂ doi poliţişti. Ce pedeapsă au primit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 14 decembrie: Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au luat o decizie definitivă în dosarul în care două persoane din localitatea Fârţăneşti au fost trimise în judecată pentru dare de mită. Cei doi, Marian Avram şi Tudorel Sandu, ambii fără ocupaţie, au fost arestaţi preventiv în luna ianuarie, după ce au încercat să-i mituiască pe poliţiştii din localitate, pentru a le soluţiona favorabil dosarul în care erau cercetaţi penal pentru încălcarea Codului Rutier.

Iniţial, dosarul a fost judecat la Tribunalul Galaţi, unde, după ce bărbaţii au stat trei luni în arest preventiv, magistraţii i-au condamnat la câte doi ani de închisoare cu suspendare. La finalul procesului, judecătorii au dispus şi eliberarea celor doi, care au fost obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de câte 90 de zile, în cadrul primăriei comunei Fârţăneşti (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri sau întreţinere şi activităţi de curăţenie la aşezămintele social-culturale).

Tot în urma deciziei luate la Tribunal, Avram şi Sandu au rămas şi fără cei 1.500 de lei pe care au încerat să-i plătească drept mită (500 de lei fiind ai lui Avram, restul aparţinându-i lui Sandu). Mai mult decât atât, instanţa de judecată a dispus ca inculpaţii să plătească cheltuielile judiciare statului, în sumă de 1.480 de lei.

În urma apelului făcut de cei doi bărbaţi, magistraţii Curţii de Apel au decis să menţină sentinţa pronunţată la Tribunal. Singura modificare făcută în apel este legată de faptul că s-a înlăturat din sentinţa penală  "dispoziţia prin care s-a impus inculpaţilor, ca pe durata termenului de supraveghere "să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei"", se menţionează pe portalul Curţii de Apel Galaţi.

Au încercat să scape de dosarul penal

Cei doi bărbaţi din comuna gălăţeană Fârţăneşti au încercat să îi mituiască pe poliţişti în speranţa că vor scăpa de dosarul penal pe care îl aveau, după ce au fost prinşi, în august 2014, circulând cu mopedul neînmatriculat. Mopedul îi aparţinea lui Avram, dar era condus de Sandu, acesta din urmă nevând nici permis de conducere.

Unul dintre poliţiştii din Fârţăneşti a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, cei doi săteni fiind prinşi în flagrant în timp ce ofereau 1.500 de lei mită, din cei 2.000 de lei promişi. Astfel, atât Avram, cât şi Sandu nu numai că nu au scăpat de dosarul penal, ci s-au ales şi cu o condamnare.


Luni, 26 ianuarie 2015: Doi poliţişti din Fârţăneşti au refuzat o mită de 2.000 lei

Doi lucrători de la Postul de Poliţie din Fârţăneşti au mers la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) pentru a anunţa că două persoane vor să le ofere mită în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal. În urma denunţului, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au participat la organizarea şi realizarea unui flagrant, în urma căruia au fost reţinuţi Tudorel Sandu şi Marian Avram, ambii fără ocupaţie. Cei doi au încercat să-i mituiască pe poliţişti deoarece aveau un dosar penal întocmit în august 2014, după ce au fost prinşi circulând cu un moped pe drumurile publice din comuna Fârţăneşti.

În urma verificărilor efectuate atunci, s-a stabilit că Tudorel Sandu, cel care conducea mopedul, nu deţinea permis de conducere, iar mopedul era neîmatriculat, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. Mopedul îi aparţinea lui Marian Avram, cercetat pentru încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere, precum şi pentru punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. După ce li s-a adus la cunoştinţă faptele pentru care sunt cercetaţi, cei doi le-au promis poliţiştilor de la Fârţăneşti suma de 2.000 lei pentru a le fi soluţionat favorabil dosarul penal în care sunt cercetaţi.

Bărbaţii au fost prinşi în flagrant în momentul în care le înmânau lucrătorilor de poliţie suma de 1.500 lei, din cei 2.000 de lei promişi. Flagrantul a fost organizat, cu ajutorul poliţiştilor, chiar la sediul Postului de Poliţie Fârţăneşti. Faţă de cei în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, ei fiind iniţial reţinuţi pentru 24 de ore. La propunerea procurorului de caz, instanţa a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi bărbaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5073 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.