Cea mai SADICĂ ASASINĂ din istoria Galaţiului NU va face închisoare pe viaţă

Cea mai SADICĂ ASASINĂ din istoria Galaţiului NU va face închisoare pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au desfiinţat decizia Tribunalului, care stabilise detenţia pe viaţă în cazul unei gălăţence acuzată de omor


Tanţa Bâgu, femeia care, pentru câteva luni, a fost prima gălăţeancă condamnată la detenţie pe viaţă, după ce, împreună cu ibovnicul ei septuagenar, a ucis-o cu sadism pe o localnică din Frumuşiţa, a scăpat de crunta pedeapsă, ca urmare a apelului declarat la Curte. Moartea Ninei Farmacista, aşa cum era cunoscută victima în sat, nu va fi astfel răzbunată cu sanţiunea cea mai cruntă, după cum au decis judecătorii care au soluţionat contestaţia, aceştia transformîndu-i pedeapsa Tanţei în 25 de ani de închisoare. Cea găsită vinovată de uciderea rivalei cu care îl împărţea pe bătrânul devenit complice la crimă, Gherasim Sântion, beneficiază astfel nu doar de o „recompensă” morală, ci şi de posibilitatea reducerii substanţiale a perioadei după care va putea fi eliberată condiţionat. Dacă, în cazul puşcăriei pe viaţă, Tanţa Bâgu ar fi putut ieşi din puşcărie după cel puţin 20 de ani de executare efectivă şi dacă va fi dat dovezi temeinice că s-a îndreptat şi a achitat prejudiciul către rudele defunctei, în cazul pedepsei de 25 de ani, condamnata va putea solicita liberarea condiţionată după efectuarea a cel puţin  trei pătrimi din pedeapsă, ceea ce ar însemna circa 18 ani de detenţie.

Pedeapsă mai mică şi pentru complice

Celălalt condamnat pentru uciderea Ninei, Gherasim Sântion, a primit şi el o veste bună după soluţionarea apelului la Curte. Bătrânul, care oricum are o vârstă înaintată, 75 de ani, a primit 25 de ani de închisoare, pedeapsă scăzută de la 30 de ani, cât îi dăduseră magistraţii Tribunalului. Chiar şi aşa, septuagenarul acuzat că şi-a ucis cu bestialitate fosta concubină, aplicându-i zeci de lovituri mortale cu tot felul de obiecte, are şanse minime să iasă viu din închisoare.

Nebuni, sadici, dar perfect conştienţi

Specialiştii care au analizat circumstanţele comiterii oribilei crime de la începutul lunii ianuarie 2015 au decis că cei doi condamnaţi, Tanţa şi moş Gherase, prezintă serioase deviaţii, dar că aveau destul discernământ cât să realizeze ce fac. „Dispunerea plăgilor înţepat-tăiate pledează pentru sadism cu componentă sexuală sau pentru agresiune produsă pe fondul geloziei”, au concluzionat specialiştii, în raportul de expertiză neuropsihiatrică, după ce medicii legişti au dat asigurări că pe pe corpul victimei existau zeci de lovituri de cuţit, vătrai metalic şi par de lemn. Dacă, în cazul Tanţei, „argumentele” care au împins-o la crimă au fost alimentate din belşug de gelozie şi alcool, în cazul bătrânului, deviaţia sexuală dublată de porniri violente a fost mai mult decât evidentă. Raportul specialiştilor nu a venit însă decât să consfinţească ceea ce ştia toată lumea prin sat: bătrânul era un fel de ţiitor pentru mai multe femei de o moralitate îndoielnică, cu care încingea adesea „orgii” stropite din plin cu alcool.

„Inculpatul Sîntion Gherasim are tendinţe clare către practici sexuale aberante (sadism, folosirea de obiecte străine cu funcţie sexuală), startul acţional sadic este impulsiv”, se arată în raportul specialiştilor Serviciului de Analiză Comportamentală, document care a cântărit greu în decizia pe care magistraţii Tribunalului Galaţi au luat-o în primă instanţă.

Citit 7949 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2016 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.