Gălăţeni trimişi în judecată. RĂPEAU FETE şi le obligau să se PROSTITUEZE

Gălăţeni trimişi în judecată. RĂPEAU FETE şi le obligau să se PROSTITUEZE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de persoane şi au trimis în judecată două persoane. Astfel, Iulian Obreja şi Aristiţa Ali, zisă Mihaela, vor fi judecaţi la Tribunalul Galaţi, urmând să îşi primească şi pedepsele cuvenite.  Cei doi, care sunt concubini, au racolat şi exploatat mai multe tinere, obligându-le să practice prostituţia. Iulian Obreja şi Aristiţa Ali îşi alegeau victimele printre tinerele din mediul rural provenite din familii dezorganizate, cu probleme financiare, neşcolarizate sau neintegrate din punct de vedere social, cu copii în întreţinere. Racolarea fetelor se facea mult mai uşor prin prezenţa femeii la discuţii, fetele fiind convinse că nu li se va întâmpla nimic rău din partea unei alte femei. „În cazul a două dintre tinerele exploatate, cu suportul material şi moral al inculpatei Ali Aristiţa zisă „Mihaela”, inculpatul Obreja Iulian s-a folosit de naivitatea victimelor, recrutându-le, practic, prin răpire şi, ulterior, lipsire de libertate, blocarea oricăror contacte ale victimelor cu lumea exterioară, cu membrii propriei familiei, cu mediul exterior”, reţin procurorii DIICOT Galaţi.

Într-un alt caz, Iulian Obreja a abordat o tânără pe o reţea de socializare şi s-a arătat dornic de o relaţie serioasă. Astfel, tânăra s-a îndrăgostit, ulterior fiind obligată să practice prostituţia. „Pe timpul exploatării victimelor, acestea erau încuiate în apartamentele în care se desfăşura activitatea infracţională, cu reţinerea actelor de stabilire a identităţii şi a telefoanelor mobile, activitatea de supraveghere a victimelor, de comunicare şi îndrumare a clienţilor fiind realizate de inculpata Ali Aristiţa zisă „Mihaela””, se mai menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Luată pe când făcea autostopul

Una dintre persoanele obligate să pracrice prostituţia este o adolescentă de 18 ani, din Lieşti. Fata a fost luată de cei doi concubini cu maşina de pe marginea drumului, acesta făcând autostopul pentru a ajunge la bunica ei, într-o altă localitate. Profitând însă de naivitatea tinerei, cei doi nu au oprit în localitatea în care fata trebuia să ajungă şi, după ce au blocat uşile autoturismului, au adus-o pe aceasta la Galaţi. Aici, fata a fost cazată în apartamentul inculpatei Ali Aristiţa, unde mai erau încă două fete. Cele trei erau încuiate într-o cameră, iar atunci când aveau nevoie la toaletă erau nevoite să bată la uşă şi să strige.

La scurt timp, fata răpită a fost mutată într-o altă locaţie, aici fiind obligată să practice prostituţia. Cum la început au fost refuzaţi, Iulian Obreja a lovit-o de mai multe ori şi a  ameninţat-o că o omoară dacă nu face ceea ce i se spune. Astfel, timp de mai multe săptămâni, fata a primit mai mulţi clienţi, banii fiind însă luaţi de cei doi concubini.

Fiind conştienţi că rudele fetei ar putea anunţa poliţia, Iulian Obreja şi concubina sa au obligat-o pe fată să îşi anunţe sora că s-a măritat la Bucureşti. Fiind bătută şi ameninţată de mai multe ori cu moartea, tânăra a făcut exact ce i s-a cerut. Ulterior, acesta a fost transportată într-o altă locaţie, într-o staţiune muntoasă, unde a fost, din nou, obligată să primească clienţi. La întoarcerea în Galaţi, tânăra i-a auzit pe cei doi concubine vorbind despre posibilitatea de a o vinde în străinătate, contra sumei de 2.000 de euro.

Speriată peste măsură, fata a profitat că a fost lăsată singură în bucătărie şi a  reuşit să fugă pe geamul balconului. După ce s-a ascuns într-o scară de bloc, fata a reuşit să ajungă în staţia de unde se lua maxi-taxi către localitatea natală. Ajutată de şoferul microbuzului, tânăra a reuşit să ajungă la familia sa.

Victime din Tulcea şi Vaslui

Celor doi concubini le-a căzut victimă şi o adolescentă din judeţul Tulcea, aceasta ajungând la Galaţi împreună cu un prieten, ulterior fiind însă sechestrată în casa inculpatei. De data aceasta, fata, deşi era bătută de fiecare dată când refuza să practice prostituţia, a întreţinut raporturi sexuale doar cu un client. Acesta a fost motivul pentru care Iulian obreja a trimis-o acasă, fără a-i înapoia însă şi cartea de identitate, aceasta fiind recuperată chiar de tatăl victimei.

Cea de-a treia victimă a fost o fată de 19 ani, din Vaslui, care avea un copil de un an, pe care Iulian Obreja a făcut-o să se îndăgostească de el pe internet. Fata a fost invitată la Galaţi, Obreja mergând să o aducă personal. Tânăra, care a fost adusă la Galaţi cu tot cu copil, a fost obligată ulterior să practice prostituţia pentru a-şi plăti drumul. De data aceesta, tânăra a profitat că este singură în apartament şi a sărit din balcon în cel al apartamentului de la nivelul inferior şi a cerut ajutorul vecinilor.

Atât Iulian Obreja, cât şi Aristiţa Ali au fost arestaţi preventiv, aceştia fiind încă după gratii. Dosarul urmează a fi judecat la Tribunalul Galaţi.

Citit 15590 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.