Flash Frontieră

Flash Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrabanda cu ţigări

Presiunea infracţionala în zona traficului ilegal cu ţigări se menţine şi în primul semestru al acestui an, în punctele de trecere a frontierei. Astfel, s-a descoperit că se încearcă introducerea ilegală a ţigaretelor în România din cauza profitului mare rezultat ca urmare a diferenţei între preţul plătit în Republica Moldova şi Ucraina şi cel obţinut la revânzarea în ţară şi  în alte state din Uniunea Europeană.

Reţelele care se ocupă de contrabanda cu ţigarete sunt foarte bine organizate, având un rol bine stabilit în cadrul grupului. Membrii reţelelor au la dispoziţie sume considerabile de bani, cu îşi permit să cumpere mijloace de transport performante sau locuri de depozitare (garaje, imobile).

14 maşini modificate

În semestrul întâi din 2009 au fost confiscate de către Vamă un număr de 14 mijloace de transport care aveau modificată caroseria pentru a ascunde mărfuri: un autocar, un microbuz, un camion şi 11 autoturisme (un Rover, patru Volkswagenuri, un Volvo, două Ford, un Renault, un Renault Trafic şi un Opel Meriva).

Traficul de persoane la – jumătate

La punctele gălăţene de trecere a frontierei, traficul de persoane în primele şase luni ale anului 2009 a înregistrat o scădere cu 50,28  la sută, iar traficul mijloacelor de transport a scăzut cu 46,36 la sută faţă de perioada similară a anului 2008.

Evident, scăderea la aproape jumătate a traficului înregistrat în semestrul întâi din 2009 faţă de perioada similară a anului se datorează în mare parte crizei economice care se manifestă atât în România, cât şi în ţările vecine.

Autovehicule furate

În primul semestru al lui 2009, Poliţia de Frontieră Galaţi a avut 7 acţiuni (dintre care două în comun cu Serviciul Investigaţii Criminale şi una cu Poliţia Rutieră) care au avut ca scop reţinerea maşinilor despre care existau informaţii că ar fi furate din ţări ale Uniunii Europene.

În această perioadă au fost confiscate 9 autoturisme, asupra cărora se continuă cercetările.

Citit 872 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.