Scandalul «Spiru Haret», la Curtea de Apel Galaţi

Scandalul «Spiru Haret», la Curtea de Apel Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul "Spiru Haret" a ajuns şi la Galaţi. Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi vor avea de analizat cererea unor absolvenţi ai acestei universităţi care nu au fost primiţi să susţină examenul de titularizare şi care cer acum anularea examentului pe motiv că li s-ar fi încălcat drepturile.

Curtea de Apel Galaţi este cea de-a doua instanţă din România la care s-a apelat, după ce un caz similar s-a petrecut la Deva. Trebuie însă spus că nu este vorba despre absolvenţi din judeţul nostru, ci din Vrancea. Însă pentru că procesul ar fi trebuit judecat în contencios administrativ, cauza a ajuns la Galaţi.

"Pe 16 iulie anul acesta a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel Galaţi, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, cererea de chemare în judecată formulată de mai mulţi reclamanţi în contradictoriu cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Vrancea”.

„Prin intermediul acţiunii se solicită suspendarea rezultatelor concursului de titularizare organizat de Inspectorat, dar şi a actului administrativ de validare a rezultatului concursului de ocupare a posturilor didactice vacante în judeţul Vrancea", ne-au declarat reprezentaţii departamentului de comunicare din cadrul Curţii de Apel Galaţi.

Aceştia au completat spunând că din textul cererii de chemare în judecată se înţelege că iniţiatorii acţiunii (aproximativ 20 de persoane) sunt absolvenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţii Spiru Haret.

Primul termen al procesului va avea loc pe 12 august, anul acesta, însă nu este exclus ca astfel de situaţii să mai apară în condiţiile în care scandalul legat de Universitatea "Spiru Haret" ia amploare din ce în ce mai mare.

În plus, nici în ce priveşte oraşul nostru situaţia nu a stat diferit la examenul de titularizare, iar absolvenţii acestei instituţii private de învăţământ nu au putut susţine probele de examen, aşa cum s-a întâmplat cu alţi absolvenţi.

Comentariu foto: Absolvenţii Universităţii „Spiru Haret” cer Curţii de Apel Galaţi să li se facă dreptate

Citit 1236 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.