A încercat să scape de un dosar penal şi s-a ales cu două

A încercat să scape de un dosar penal şi s-a ales cu două
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat din judeţul Galaţi s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să scape de un altul. Totul a pornit de la faptul că bărbatul, T.T., a făcut un accident rutier, în noaptea de duminică spre luni, pe raza localităţii Fârţăneşti, judeţul Galaţi.

Conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi, bărbatul s-a urcat băut la volan şi a intrat cu maşina într-un stâlp. „Un echipaj format din trei agenţi de poliţie a constatat faptul că T.T. a intrat cu autoturismul personal într-un stâlp de pe marginea drumului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,93 la sută alcool în aerul expirat”, se arată în comunicatul DGA. 

Imediat după ce au făcut această constatare, poliţiştii l-au dus pe bărbat la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. Aici însă, şoferul vinovat de producerea accidentului a încercat să îi mituiască pe oamenii legii pentru a scăpa de dosarul penal. „Persoana în cauză a precizat că este cioban şi le-a promis poliţiştilor bani, animale sau produse de la stână, pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal”, se mai precizează în comunicatul DGA.

Ofertă de produse, bani în plic

Poliţiştii nu au refuzat direct produsele promise, dar au sesizat imediat Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

„Ulterior, au fost sesizaţi lucrătorii S.J.A Galaţi. Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au desfăşurat activităţi specifice de constatare a unei infracţiuni flagrante de dare de mită, în urma sesizării unui echipaj de poliţie din cadrul I.P.J Galaţi”, se mai arată în comunicat.

Astfel, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz, au procedat la prinderea în flagrant a lui T.T., care a dat celor trei agenţi de poliţie suma de 200 de euro, pentru a nu i se întocmi dosar de cercetare penală.

Aşadar, şoferul vinovat, nu a scăpat nici de urmărirea penală pentru că condus băut, dar s-a ales cu un nou dosar penal pentru dare de mită.

Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Citit 2129 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2017 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.