Toţi grefierii protestează

Toţi grefierii protestează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă „Viaţa liberă” vă anunţa ieri că grefierii de la Curtea de Apel Galaţi îşi desfăşoară activitatea în mod normal, respectând inclusiv programul cu publicul, începând de astăzi situaţia s-a schimbat. În urma Adunării membrilor sindicatului „Dreptatea” din cadrul Curţii de Apel Galaţi, s-a decis ca şi aceştia să îşi întrerupă activitatea.

„Compartimentele arhivă şi registratură nu vor mai avea program de lucru cu publicul. Se vor primi doar cererile şi corespondenţa trimise prin poştă, fax şi e-mail. Grefierii de şedinţă vor părăsi sala de judecată după anunţarea publicului, urmând a se asigura atribuţiile de serviciu ce impun urgenţa”.

„Accesul avocaţilor în arhive va fi permis doar pentru studierea dosarelor care au ca obiect cauzele penale privind arestările preventive şi cele în materie civilă privind plasamentul minorilor/adopţii.  Personalul auxiliar nu va desfăşura nicio activitate peste orele de program”, se arată într-un comunicat de presă emis de sindicatul „Dreptatea”.

Vă reamintim că protestul judecătorilor a început la 1 septembrie, iar în cursul zilei de joi va avea loc videoconferinţa dintre Ministrul Justiţiei şi şefii Curţilor de Apel din ţară. Până când se va găsi o soluţie pentru rezolvarea revendicărilor magistraţilor şi a personalului auxiliar din justiţie, justiţiabilii primesc noi termene în dosarele aflate pe rol.

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.