La Iveşti, evazioniştii - ca florile!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma unui control făcut de comisarii Gărzii Financiare – Secţia Galaţi la SC Ronmax SRL Iveşti, s-a constatat că responsabilii acestei firme au achiziţionat, în ziua de 11 martie 2009, cantitatea de 22,2 tone armături metalice de la societatea Tseko Ltd din localitatea Ruse – Bulgaria. Din documentul de transport  prezentat la Vama Giurgiu reieşea că transportul mărfurilor a fost făcut de SC Dalyflor Trans SRL Grămeşti, judeţul Suceava.

Acesta a fost motivul pentru care a fost solicitat ulterior şi sprijinul Gărzii Financiare Suceava. Ţinta investigaţiilor era identificarea locului de descărcare, precum şi a altor documente şi informaţii menite să clarifice operaţiunile comerciale şi beneficiarii acestora.

Rezultatul? SC Dalyflor Trans SRL Grămeşti, judeţul Suceava, făcuse un singur transport de marfă pentru SC Ronmax SRL Iveşti, judeţul Galaţi, transport care fusese comandat telefonic. Factura şi chitanţa au fost întocmite chiar la locul de descărcare a mărfurilor, respectiv la Bucureşti. Nu au fost obţinute însă alte informaţii privind identitatea persoanei de contact din partea SC Ronmax SRL Iveşti, judeţul Galaţi.

Verificările făcute au evidenţiat realitatea că, până la data de 29 iulie 2009, cei de la Ronmax SRL Iveşti nu au depus nicio declaraţie cu privire la obligaţiile de plată către bugetul de stat şi nici deconturi privind  TVA.

Următorul pas făcut de organele de control financiar-fiscal a fost acela de a încerca aducerea la control a reprezentanţilor legali ai firmei iveştene, motiv pentru care au fost transmise prin poştă un număr de patru invitaţii din care trei au şi fost confirmate de primire. Demersul acesta s-a dovedit însă inutil, întrucât reprezentanţii legali ai societăţii în cauză n-au răspuns favorabil solicitării.

Rezultate acuzatoare -  prin estimări

Totuşi, din situaţia privind neconcordanţele datelor declarate de partenerii comerciali ai firmei în speţă s-a constatat faptul că, în semestrul doi din 2008, cei de la SC Ronmax SRL Iveşti au livrat produse/prestat servicii în valoare totală de 658924 lei din care TVA – 105.206 lei şi au realizat achiziţii de produse/servicii în valoarea totală de 31.218 lei din care TVA – 4.984 lei. Aceste operaţiuni nu au fost înregistrate în evidenţa financiar-contabilă şi/sau raportate la organul fiscal competent.

Comisarii Gărzii Financiare au ajuns la concluzia că prejudiciul total produs de reprezentanţii societăţii controlate, constând în obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat este de 193.800 lei, constituit din TVA de  plată – 105.206 lei şi valoarea impozitului pe profit de plată de 88.594 lei.

Evident, rezultatele au fost comunicate organelor de cercetare penală.

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.