Meniul pentru deţinuţi – Ministrul Justiţiei numără… caloriile din închisori

Meniul pentru deţinuţi – Ministrul Justiţiei numără… caloriile din închisori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Calitatea hranei pentru deţinuţi va creşte, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, făcând referire la proiectul adoptat de Guvern în şedinţa de joi referitor la norma de hrană a persoanelor private de libertate.

"Norma de hrană este până la urmă reglementarea pe care am modificat-o, data din 1994, acolo se vorbea despre deţinuţii contravenienţi, or din 2003, de la revizuirea Constituţiei, nu mai avem închisoare contravenţională, ea a rămas în lege, dar instituţia în sine a dispărut din 2003, de acum 14 ani. Ce mai aduce nou? A uniformizat valoric raţia sau cum îi zice cota de alimente, de hrană pe zi, pentru că, sigur, nu ştim noi raţiunile din '94, dar în '94, când s-a adoptat legea, erau diferenţe valorice pentru norma de hrană, diferenţe între cei arestaţi preventiv, cei reţinuţi şi cei condamnaţi. Le-am uniformizat în sus, adică s-a ridicat valoarea normei de hrană", a spus Tudorel Toader, care a participat la Festivalul de folclor pentru deţinuţi.

El a afirmat că se mai elimină din grăsimi şi poate fi diversificat meniul, iar conţinutul lui îmbunătăţit. Tudorel Toader a menţionat că economii se pot face prin cumpărarea unor produce mai ieftine.

"Sunt instituţii care fac acorduri-cadru de aprovizionare şi le fac în februarie, când preţurile sunt cele mai ridicate şi după aceea cumpără tot anul la nivelul din februarie, când e foarte ridicat şi dacă cumperi salată, să spunem, în februarie are un preţ şi în vară, în mai, are alt preţ. Şi dacă te blochezi în preţul din februarie şi cumperi în vară e deja o greşeală managerială", a explicat ministrul Justiţiei.

 

 

 

Citit 3209 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 16:21

1 comentariu

 • postat de Fraierica Geamantan
  Duminică, 10 Septembrie 2017 01:44
  Vor manca doar caviar si vor bea doar sampanie.Iar la desert vor fuma trabuc.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.