PRIMARUL din Jorăşti, ACUZAT de abuz în serviciu

PRIMARUL din Jorăşti, ACUZAT de abuz în serviciu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primarul din comuna Jorăşti, judeţul Galaţi, Dănuţ Tofan, are probleme cu legea. Acesta este cercetat, alături de alte două persoane, într-un dosar instrumentat de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor. Edilul din Jorăşti este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.

Pentru a-şi continua ancheta, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au emis trei mandate de aducere, unul dintre ele fiind chiar pe numele lui Dănuţ Tofan. Astfel, atât edilul, cât şi celelalte două persoane vizate de anchetă au fost duse în faţa procurorilor.

Ancheta a arătat faptul că primarul din Jorăşti a ajutat două persoane condamnate cu suspendare pentru ultraj. Cele două persoane aveau de executat câte 160 de ore de muncă în folosul comunităţii, decizie luată de o instanţă de judecată.

Pentru a le veni în ajutor, în perioada 16 martie - 27 aprilie 2017, edilul din Jorăşti a întocmit în fals formulare în care a consemnat că orele de muncă în folosul comunităţii au fost executate, în ciuda faptului, susţin anchetatorii, că aceştia nu au efectuat nicio oră de muncă neremunerată. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi.

Astfel, atât primarul, cât şi cele două persoane care au scăpat de muncă în folosul comunităţii, au ajuns acum în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Conform, Biroului de relaţii cu presa din cadrul instituţiei amintite, primarul este cercetat în stare de libertate. Urmează ca anchetatorii să afle toate detaliile din această cauză şi să stabilească şi ce măsuri se impun faţă de cele trei persoane.

Citit 9768 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 17:17

5 comentarii

 • postat de vlad tepes
  Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 15:40
  Dar daca fura 4 % mai avea dosar penal ?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Un jorastean
  Joi, 14 Septembrie 2017 14:20
  Ce legatura are ce spui dumneata cu ce scrie in articol! Acolo scrie clar ca s-au eliberat acte false! Adica i s-a data adeverinta care atesta in mod fals - deci fals in declaratii - ca cele doua persoane ar fi executat ore de munca in folosul comunitatii! Al comunitatii din Jorasti. Care comunitate e condusa de primar. Primar care si-a sumat acest rol, devreme ce a candidat, ca doar nu l-a fortat nimeni.

  Spuneti ca aveti: "cativa angajati poate nu indeajuns de pregatiti si sigur prost platiti'.

  Ca ati angajat oameni prost pregatiti, sau ca ii mentineti pe posturi, - a cui e raspunderea?
  Luati legatura cu partidul, trimiteti-i la cursuri de pregatire, sa mai citeasca si ei cate o carte (despre ce inseamna administratia locala), etc. - solutii ar exista. Un om cu initiativa nu trebuie sa se planga, ci sa le gaseasca, solutiile, adica. De aia sunteti primar! Dar dumneavoastra insiva, domnule, cat de bine pregatit sunteti?

  Ca sunt prost platiti, angajatii, ce, ei s-au nagajat asa, orbeste, nu au stiut pe ce salarii? In orice caz, dupa cum arata si ei si casele lor, s-ar spune ca sunt foarte bine platiti! Ca doar nu or beneficia si de foloase necuvenite? !
  0
  6
  Raportează
 • postat de Vasile
  Miercuri, 13 Septembrie 2017 14:50
  Cum ramane cu terenurile care sunt luate pe acte fara stiinta proprietarilor si profitand de fonduri europene fara a fi proprietari in acte?
  1
  9
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Miercuri, 13 Septembrie 2017 11:59
  Se vede că acest Primar este tânâr şi neexperimentat! Dar nici corect nu vrea să fie!
  În orice Administraţie Publică este nevoie de MUNCĂ în folosul comunităţii. Că e făcută de cei condamnaţi, precum cei 2 infractori de aici, sau e făcută de voluntari, de MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII este nevoie peste tot. Sunt atâtea lucruri de făcut în ţara asta şi acest Primar nu ştie ce sarcini să le dea celor doi? Nu se poate aşa ceva! Puteau să strângă gunoaiele din comună, să sape şanţuri pentru scurgerea apei, să planteze copaci unde e nevoie, să toarne beton pe alei, să vopsească garduri sau copaci, etc, etc.. Înseamnă că nu e Gospodar şi nu merita ales!
  0
  11
  Raportează
 • postat de primarul
  Miercuri, 13 Septembrie 2017 09:16
  Toate inovatiile parlamentului sunt aruncate in capul administratiilor locale spre rezolvare cu cei cativa angajati poate nu indeajuns de pregatiti si sigur prost platiti. Cu cine sa urmareasca domnul primar pe cei doi cu cele 160 de ore de munca in folosul comunitatii ? sa puna secretarul comunei, contabilul, cine ? Cine a atribuit aceasta sarcina primariei ? de ce nu este sarcina politistilor din comuna sa
  urmareasca efectuarea orelor/zilelor de penalizare. Primaria este pe post de gardian ?
  14
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.