PRIMARUL din Jorăşti, ACUZAT de abuz în serviciu

PRIMARUL din Jorăşti, ACUZAT de abuz în serviciu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primarul din comuna Jorăşti, judeţul Galaţi, Dănuţ Tofan, are probleme cu legea. Acesta este cercetat, alături de alte două persoane, într-un dosar instrumentat de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor. Edilul din Jorăşti este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.

Pentru a-şi continua ancheta, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au emis trei mandate de aducere, unul dintre ele fiind chiar pe numele lui Dănuţ Tofan. Astfel, atât edilul, cât şi celelalte două persoane vizate de anchetă au fost duse în faţa procurorilor.

Ancheta a arătat faptul că primarul din Jorăşti a ajutat două persoane condamnate cu suspendare pentru ultraj. Cele două persoane aveau de executat câte 160 de ore de muncă în folosul comunităţii, decizie luată de o instanţă de judecată.

Pentru a le veni în ajutor, în perioada 16 martie - 27 aprilie 2017, edilul din Jorăşti a întocmit în fals formulare în care a consemnat că orele de muncă în folosul comunităţii au fost executate, în ciuda faptului, susţin anchetatorii, că aceştia nu au efectuat nicio oră de muncă neremunerată. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi.

Astfel, atât primarul, cât şi cele două persoane care au scăpat de muncă în folosul comunităţii, au ajuns acum în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Conform, Biroului de relaţii cu presa din cadrul instituţiei amintite, primarul este cercetat în stare de libertate. Urmează ca anchetatorii să afle toate detaliile din această cauză şi să stabilească şi ce măsuri se impun faţă de cele trei persoane.

Citit 10271 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.