Tribunalul rămâne pe poziţii

Tribunalul rămâne pe poziţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi, întruniţi marţi în Adunarea Generală, au decis că forma de protest adoptată pe data de 1 septembrie va fi menţinută. „Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât menţinerea protestului până la data de 21 septembrie 2009, când se va rediscuta măsura luată”, se arată într-un comunicat emis ieri de Tribunalul Galaţi.

În urma acestei hotărâri, preşedinta Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu (foto), nu a dorit să facă declaraţii de presă. Erau totuşi de lămurit anumite aspecte care vor decurge din această decizie.

Ne întrebăm dacă judecătorul delegat va mai merge sau nu pe data de 17 septembrie la Registrul Comerţului (n.r. – începând cu 1 septembrie nu s-au mai înfiinţat sau desfiinţat societăţi, judecătorul delegat fiind şi el în protest) şi dacă va merge va şi soluţiona cererile depuse în aceste două săptămâni de protest sau nu? Vă reamintim că şi preşedinta Tribunalului spunea că vor fi probleme în acest domeniu, fiind aproximativ 80 de cereri săptămânal pentru judecătorul delegat.

O altă întrebare care aşteaptă lămuriri în urma acestei decizii este legată de Biroul Electoral Central, care trebuie să fie deja constituit pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Întrebări sunt multe, dar ieri, cel puţin, au rămas fără un răspuns. Sperăm să putem afla măcar în cursul zilei de astăzi o părere oficială din partea conducerii Tribunalului, nu pentru noi, ci pentru justiţiabilii care mai au de suferit încă o săptămână din cauza protestelor magistraţilor.

Citit 844 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.