Un bărbat din Tecuci, criminal la 83 de ani

Un bărbat din Tecuci, criminal la 83 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O simplă ciocnire între biciclete a produs o adevărată tragedie. S-a întâmplat la Tecuci, unde un bărbat de 83 de ani, Mănăilă Cucoaneş, a înjunghiat mortal un tânăr de 20 de ani.

Bărbatul de 83 de ani a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care, în urma audierilor, au reuşit să stabilească ce s-a întâmplat de fapt între cei doi. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Liliana Istrate, cei doi bărbaţi s-au întâlnit în faţa unui magazin din piaţa centrală din Tecuci. Tânărul, Traian Samuil, era împreună cu un nepot în faţa magazinului, în momentul în care Mănăilă Cucoaneş îşi terminase cumpărăturile. "Inculpatul şi-a făcut cumpărăturile şi a vrut să plece de la magazin cu bicicleta. La plecare, însă, s-a ciocnit de bicicleta victimei", ne-a explicat procurorul Liliana Istrate. De aici şi până la conflict a fost doar un pas. Cei doi bărbaţi s-au înjurat reciproc, iar la un moment dat, se pare, tânărul l-a şi scuipat pe bătrân, după care şi-a văzut de drum. Supărat pe cele întâmplate, Mănăilă Cucoaneş a plecat după cel care l-a înjurat. "Victima a fost ajunsă din urmă de inculpat, iar conflictul a  continuat. Din cele povestite de inculpat, a reieşit că victima l-a lovit. Acela a fost momentul în care inculpatul a scos un briceag şi şi-a înjunghiat victima, de două ori, în partea toracică stânga", ne-a mai declarat procurorul Liliana Istrate.

În ciuda rănilor suferite, Traian Samuil a reuşit să plece de la faţa locului, dar nu a mai putut face decât zece paşi, după care s-a prăbuşit la pământ. A fost luat imediat de nepotul său şi dus la spital, cu ajutorul unui taxi, unde a fost internat de urgenţă. Pentru că rănile pe care bărbatul le avea erau foarte grave, medicii de la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci au cerut transferul la Spitalul "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi. Din păcate, însă, medicii de aici nu l-au putut salva pe tânăr, acesta având plămânul perforat. "A fost transferat la Galaţi, dar a decedat la spital. Inculpatul a fost dus la audieri, unde a susţinut că îi este foarte rău, motiv pentru care a fost dus la spital. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că nu necesită internare", a conchis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Medicii au consemnat faptul că bătrânul avea o urmă pe faţă, rezultată, cel mai probabil, în urma îmbrâncelilor cu victima. După ce a fost consultat de medici, Mănăilă Cucoaneş a fost reţinut de procurori, care au şi cerut arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au aprobat solicitarea, aşa că bătrânul de 83 de ani a ajuns după gratii. Anchetatorii vor continua cercetările în acest caz, urmând ca la final să îl trimită în judecată pe bătrân sub acuzaţia de omor.

Citit 5360 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.