Divizia din SUA a Cambridge Analytica a intrat în faliment

Divizia din SUA a Cambridge Analytica a intrat în faliment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Firma de consultanţă Cambridge Analytica, acuzată că a accesat ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori pentru campania preşedintelui SUA, Donald Trump, şi cea pro-Brexit, a început procedurile de intrare în faliment cu divizia din Statele Unite, relatează Mediafax.

Procedurile de faliment fac parte din procesul de închidere a societăţii şi a firmei-mamă din Marea Britanie. Compania a acuzat un "asediu de acoperire mediatică" care a lăsat-o fără clienţi şi a forţat închiderea, menţionează BBC.

În dosarele judecătoreşti depuse la un tribunal din New York, Cambridge Analytica a declarat că are active de până la 500.000 de dolari şi datorii de la 1 până la 10 milioane de dolari. Autorităţile de reglementare au declarat că, în ciuda închiderii şi disponibilizării personalului, investigaţiile privind modul în care firma a folosit datele Facebook vor continua. Reţeaua de socializare a afirmat că date a aproximativ 87 de milioane de utilizatori au fost sustrase atunci când oamenii au completat un quiz găzduit de către site, apoi informaţiile au fost transmise către firma de consultanţă Cambridge Analytica, care a fost acuzată că le-a folosit pentru campanii politice. Compania de consultanţă politică a susţinut întotdeauna că nu a fost nimic greşit în modul în care a obţinut şi a utilizat datele.

În martie, compania Cambridge Analytica a anunţat suspendarea directorului general, Alexander Nix, şi iniţierea unei investigaţii independente pentru a stabili dacă au existat activităţi ilegale în campanii electorale.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate. Potrivit cotidianului The New York Times, copii ale datelor sustrase de firma Cambridge Analytica încă sunt online. Informaţiile au fost colectate printr-o aplicaţie numită "thisisyourdigitallife", creată de profesorul Aleksandr Kogan, în mod independent de activitatea sa de la Universitatea Cambridge.

Citit 5568 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.