A fost anunţat iOS 12

A fost anunţat iOS 12
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

iOS 12 va fi probabil cel mai interesant update software de până acum. Acesta nu numai că va fi lansat pe o plajă imensă de dispozitive, fiind compatibil cu toate smartphone-urile şi tabletele pe care a venit şi iOS 11, însă va fi şi primul update de la Apple care se concentrează în special pe optimizare şi viteză. Istoric, sistemul de operare iOS a fost unul dintre cele mai optimizate de pe piaţă, însă acesta a funcţionat întotdeauna mai bine pe ultimele două generaţii de dispozitive, cele mai vechi fiind puţin mai lente.

Pentru iOS 12, Apple s-a lăudat cu performanţa în plus pe un iPhone 6 Plus, care poate fi de două ori mai rapid în schimbarea de aplicaţii în multitasking, poate deschide camera cu viteză mai mare cu 70% şi poate afişa tastatura cu 50% mai repede. Aceste îmbunătăţiri vor fi observate pe întreaga plajă de dispozitive, alte modele mai noi văzând probabil diferenţe mai mici. Comparaţiile de viteză au fost realizate pe iOS 11.4 şi pe iOS 12, în variantă beta.

Se pare că noul iOS 12 va fi un update care va îmbunătăţi experienţa, fără să adauge multe lucuri noi. De exemplu funcţia de videochat FaceTime suportă acum apeluri în grup de până la 32 de interlocutori simultan pe oricare dintre dispozitivele compatibile şi primeşte noi filtre, stickere şi compatibilitate cu funcţia Animoji.

Funcţiile de realitate augmentată au fost îmbunătăţite cu ARKit 2, care va permite dezvoltatorilor să creeze noi jocuri şi experienţe interactive în multiplayer. Astfel, utilizatorii vor putea colabora pentru prima dată în spaţiul AR. Spaţiul de notificări avea nevoie de mult de un upgrade, iar iOS 12 va aduce în sfârşit gruparea acestora în funcţie de aplicaţie. Astfel, ecranul de pornire şi centrul de notificări vor fi mai bine organizate şi mai uşor de sortat.

Probabil cele mai importante noutăţi sunt însă legate de Siri, intimitate şi CarPlay. Siri poate acum primi comenzi personalizate. Practic, poţi stabili un şir de comenzi într-un editor vizual şi apoi înregistra o comandă vocală pentru a le realiza. O altă funcţie interesantă este cea care monitorizează activitatea utilizatorilor în iOS şi oferă un raport săptămânal despre timpul petrecut în aplicaţii, numărul de ore de utilizare şi multe alte astfel de statistici.

iOS 12 pare să fie unul dintre cele mai importante update-uri de la Apple din ultimii ani, oferind suport pentru dispozitive lansate chiar şi în urmă cu cinci ani.

Sursa: go4it.ro

Citit 4477 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2018 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.