Facebook, pierderi de 123 miliarde de dolari într-o zi

Facebook, pierderi de 123 miliarde de dolari într-o zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma raportului financiar pentru trimestrul al doilea, valoarea acţiunilor Facebook a scăzut cu aproape 20 la sută, de la 217,50 dolari la 174,89 dolari peste noapte. Când rămâne să facem calculele, Facebook a pierdut 123,4 miliarde de dolari în valoare peste noapte.

În continuare Facebook este una dintre cele mai mari şi mai valoroase companii din lume, însă o scădere atât de mare era greu de imaginat cu doar câteva luni în urmă. Se pare că scandalul Cambridge Analytica, alături de noul regulament european GDPR au avut efecte negative în rândul utilizatorilor, care au început să plece de pe platforma Facebook.

Compania a încercat să „dreagă” scăderile de utilizatori de pe Facebook în anumite regiuni lăudându-se cu 2,5 miliarde de utilizatori care folosesc măcar unul/una dintre serviciile sau aplicaţiile companiei, însă investitorii nu au fost impresionaţi.

Pentru a pune lucrurile în context, întregul stoc de Bitcoin de pe piaţă din acest moment valorează 141 miliarde de dolari, Netflix valorează 158 miliarde de dolari, în timp ce Twitter şi Snap Inc. valorează 33, respectiv 17 miliarde de dolari. Practic, Facebook a pierdut într-o zi în valoare cam întreaga piaţă de Bitcoin, sau patru companii de mărimea Twitter.

Cu siguranţă, preţul acţiunilor va continua să crească în următoarele săptămâni şi luni, însă este destul de clar că Facebook trebuie să aducă utilizatorii înapoi pe reţeaua sa de socializare, întrucât numai un număr din ce în ce mai mare de utilizatori care să consume conţinut si implicit reclame, pare să mulţumească investitorii.

Sursa: go4it.ro

Citit 3676 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.