Un nou apel pentru finanţarea reţelelor de tip Wi-Fi ”hotspot”

Un nou apel pentru finanţarea reţelelor de tip Wi-Fi ”hotspot”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană a lansat, pe 4 aprilie, un nou apel pentru depunerea de cereri de finanţare de către administraţiile locale în vederea instalării unor puncte de acces public şi gratuit la internet fără fir, în cadrul programului WiFi4EU. Programul oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro, pe care administraţiile locale le pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe publice. Aceasta reprezintă cea de-a doua dintre cele cinci campanii de depunere a cererilor ce vor fi lansate până la sfârşitul anului 2020.

Administraţiile considerate eligibile vor primi un voucher în valoare de 15.000 de euro pentru a instala un hotspot Wi-Fi funcţional în termen de un an şi jumătate de la acordarea acestuia. Voucherul va acoperi costurile echipamentului Wi-Fi şi instalarea hotspoturilor în spaţii publice. Administraţiile vor trebui să plătească abonamentul la internet şi întreţinerea echipamentului pentru a oferi conectivitate Wi-Fi gratuită şi de calitate superioară timp de cel puţin 3 ani.

Pentru a fi eligibile, municipalităţile trebuie să fie înregistrate pe portalul WiFi4EU.eu. Din judeţul Galaţi, sunt înscrise până în acest moment 44 de localităţi.

Citit 11650 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.