Samsung şi Huawei în creştere, Apple scade

Samsung şi Huawei în creştere, Apple scade

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conform unui studiu Gartner, piaţa de smartphone-uri a scăzut, de la 374 de milioane de dispozitive vândute în trimestrul 2 al anului 2018, la 367,9 milioane în aceeaşi perioadă a anului 2019. Se pare că majoritatea producătorilor scad în vânzări, iar unii stagnează, în timp ce trei companii par să continue să crească în vânzări.
Samsung a înregistrat prima sa creştere în vânzările de smartphone-uri după şase trimestre de scădere, reuşind să livreze cu 3 milioane mai multe unităţi decât anul trecut în aceeaşi perioadă. Samsung rămâne în vârful clasamentului mondial, cu 20,4 la sută din piaţă, o creştere de la 19,3% în 2018. Huawei continuă de asemenea să crească, în ciuda faptului că s-a confruntat cu probleme serioase în ultimele trei luni. Compania a livrat 58 de milioane de smartphone-uri în trimestrul 2 din 2019, cu peste 8 milioane mai mult decât anul trecut. Şi cota sa de piață a crescut, de la 13,3, la 15,8 la sută.
Pe locul trei avem Apple, care ar putea fi în curând devansat de către producătorul chinez Xiaomi. Apple a livrat cu 5 milioane mai puţine unităţi decât anul trecut, atingând doar 38,5 milioane în T2 2019. De asemenea, cota sa de piaţă a scăzut de la 11,9 la 10,5 la sută anul acesta. Între timp, Xiaomi pare să crească încet dar sigur. Compania se află pe locul al patrulea, cu 33,1 milioane de unităţi vândute, o creştere cu doar câteva sute de mii faţă de 2018. Şi cota de piaţă a crescut foarte puţin, de la 8,8, la 9 la sută.
În cele din urmă, Oppo este într-o mică scădere pe locul al cincilea, însă cota sa de piaţă a rămas constantă la 7,6 la sută. Compania a livrat 28,1 milioane de unităţi, faţă de 28,5 milioane în 2018. 
Sursa: go4it.ro

Citit 2641 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2019 12:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro