Cum ar putea arăta ochelarii inteligenți cu AR de la Samsung

Cum ar putea arăta ochelarii inteligenți cu AR de la Samsung
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Samsung pare să se pregătească de lansarea unor ochelari inteligenți cu realitate augmentată, dacă cele două clipuri care au scăpat pe internet se dovedesc a fi adevărate. Acestea prezintă conceptul din spatele acestei noi categorii de dispozitive, iar Samsung ar putea începe să tindă spre acest viitor prin lansarea unei prime generații de ochelari inteligenți. De altfel, există zvonuri despre Apple și alte câteva companii care lucrează la tehnologii similare, deci cu siguranță vom vedea pe piață ochelari AR în următorii câțiva ani.

Dispozitivele prezentate în clipurile de concept de la Samsung sugerează niște cazuri de utilizare mai puțin obișnuite, precum proiectarea de ecrane virtuale în mediul înconjurător. Ai putea înlocui un televizor sau un monitor de PC cu astfel de ochelari, crescând astfel și nivelul confidențialității conținutului afișat, întrucât doar utilizatorul va putea vedea ceea ce este afișat. De asemenea, ar putea fi proiectate medii virtuale în jurul utilizatorului, iar apelurile cu „holograme” ar putea duce la un nou nivel de interacțiune de la distanță între persoane.

Toate aceste cazuri de utilizare nu sunt străine celor care au văzut prezentările HoloLens sau Magic Leap, dispozitive orientate momentan către dezvoltatori și către mediul de business. Acestea oferă însă un câmp vizual foarte mic pentru elementele virtuale afișate. De asemenea, HoloLens și Magic Leap, spre deosebire de conceptul Samsung, nu au și funcția de ochelari de soare, care să poată întuneca lentilele la nevoie, potrivit theverge.com.

Sursa, go4it.ro

Citit 4046 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.