Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Vodafone anunță inițiativa Smart Forest, care ar putea ajuta la oprirea defrișărilor ilegale din România. Compania a anunțat că inițiativa Smart Forest este implementată alături de organizația non-profit Rainforest Connection. Aceasta implică instalarea de dispozitive de monitorizare în copacii din pădurile din România, care pot detecta și analiza sunetele din pădure, pentru a alerta echipele din teren despre tăierile ilegale de copaci.

Pentru a identifica defrișările ilegale, sistemul Smart Forest folosește conectivitate online și AI. Vodafone spune că dispozitivele Smart Forest pot fi instalate într-un mod non-invaziv, care să nu deterioreze copacii. De asemenea, pădurile pot fi echipate rapid cu astfel de dispozitive, întrucât nu este necesară o densitate foarte mare a acestora.

Sistemul a fost deja testat în România, peste 200 de alarme fiind deja validate prin intermediul Smart Forest.

Primul proiect a fost finanțat de Vodafone, însă compania este în căutarea de parteneri pentru următoarele păduri inteligente, autoritățile fiind unul dintre posibilii "investitori". PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 930 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 23:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro