Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje fără telefonul mobil

Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje fără telefonul mobil
Sursa foto: Profimedia Images
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aplicația WhatsApp testează o nouă funcție care le va permite utilizatorilor pentru prima dată să facă schimburi de mesaje fără să-și mai folosească telefoane mobile, scrie BBC.

În prezent, aplicația WhatsApp, în toate formele sale, este legată de telefonul utilizatorului. Astfel, nici varianta de desktop, nici aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta.

Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. Totodată, vor putea fi folosite până la 4 device-uri simultan, precum PC-uri sau tablete.

Noua funcție WhatsApp, disponibilă inițial pentru "un grup mic de utilizatori", urmează să fie lansată ulterior pentru toată lumea.

Alte aplicații de mesagerie au deja această funcție, inclusiv rivalul de conversații criptate Signal - acesta are nevoie de un telefon mobil pentru înscriere, dar nu și pentru schimbul de mesaje.

Funcția de a comunica prin WhatsApp fără utilizarea telefonului este cerută de mult timp de cele 2 miliarde de utilizatori ai aplicației.

WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt o "oglindă" a ceea ce se întâmplă pe telefon. Pentru a putea folosi WhatsApp Web, utilizatorul trebuie să aibă telefonul deschis și conectat la internet.

Cu toate acestea, sistemul are lipsuri cunoscute de majoritatea utilizatorilor și se deconectează des. Totodată, permite o singură logare în afara telefonului, ceea ce înseamnă că deschiderea WhatsApp Web pe un alt dispozitiv va încheia vechea sesiune.

La nivel tehnic, soluția noii arhitecturi WhatsApp multi-device este ca fiecare dispozitiv să primească o cheie de identificare și WhatsApp să țină evidență cheilor alocate aceluiași cont. Asta înseamnă că WhatsApp nu trebuie să stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.

CITIȚI ȘI: Utilizatorii de Instagram pot acum publica conținut din interfața desktop

Citit 4301 ori Ultima modificare Duminică, 21 Noiembrie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.