Primul browser care permite folosirea adreselor web alcătuite exclusiv din emojiuri

Primul browser care permite folosirea adreselor web alcătuite exclusiv din emojiuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deși pare ciudat, acum poți folosi Opera pentru a intra pe diverse site-uri introducând nimic altceva decât emojiuri, în spațiul destinat adresei web, potrivit go4it.ro.

Deși pare simplu, în realitate nu este chiar aşa, site-urile care includ emojiuri în adresa folosită neavând simbolurile aferente prezente pe tastatura standard. În schimb, ar trebui fie să cunoști combinația de caractere ASCII, fie să folosești o aplicație pentru tastatură care asistă selectarea acestora într-un mod cât mai facil.

Justificată prin nevoia de a "aduce un nou nivel de creativitate în internet", decizia Opera de a suporta folosirea adreselor web care includ caractere emoji poate fi la fel de ușor interpretată ca un act disperat, prin care actualul proprietar (un consorțiu de investitori chinezi numit Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership) încearcă să readucă în centrul atenției browserul web care acum mulți ani concura cu Mozilla Firefox, Internet Explorer și Google Chrome.

"Au trecut aproape 30 de ani de când World Wide Web a fost lansat pentru public și nu a existat prea multă inovație în spațiul weblink: oamenii încă includ .com în adresele lor URL",  spune Jorgen Arnesen, vicepreședinte executiv pentru mobil la Opera, într-un comunicat de presă.

Noua funcționalitate este adăugată în parteneriat cu Yat, o companie care permite achiziționarea de adrese URL în combinație cu caractere emoji.

La fel ca orice adresă web, paginile înregistrate prin Yat sunt domenii unice generate atunci când cineva cumpără un șir de emoji. Proprietarul unui Yat poate duce lucrurile la următorul nivel, creând și un NFT pe baza șirului de emoji selectat. Totodată, compania din spatele acestui "business" intenționează să permită folosirea adresei bazate pe emojiuri ca link pentru inițierea de plăți electronice. Potrivit companiei, muzicienii sunt printre primii care adoptă Yats; de exemplu, pagina Yat a cântăreței Kesha este conectată introducând emojiurile Rainbow Rocket Alien, care redirecționează către site-ul ei Kesha’s World.

Noile adrese emoji sunt accesibile începând cu data de 1 februarie, trebuind doar să descoperi cum anume le poți prelua în mod copy/paste, respectiv, introduce în singurul browser web capabil să le interpreteze corect.

Citit 2877 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.