Un mod extins pentru consultarea istoricului de navigare Chrome

Un mod extins pentru consultarea istoricului de navigare Chrome
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În mod tradițional, istoricul de navigare păstrat de browserele web ia forma unei liste interminabile, cu toate adresele vizitate, Chrome oferind în plus doar o funcție Search pentru găsirea înregistrărilor pe un subiect anume.

Pornind de la ideea din spatele Google Timeline, care pune pe hărțile Google Maps toate deplasările făcute într-o anumită perioadă de timp, funcția Journeys implementată pentru istoricul de navigare Chrome va permite vizualizarea sesiunilor de navigare web din perspectiva activității desfășurate în fereastra de timp selectată. Astfel, vei putea urmări în mod grafic parcursul tău între diferite site-uri web, vizualizând titlurile paginilor, cuvinte-cheie folosite la căutare și activitatea desfășurată (ex. căutare după bilete de avion către destinația X).

Potrivit Google, noul mod de afișare a istoricului de navigare ține cont și de aspecte mai puțin vizibile la privirea listei afișate în formă brută, cum ar fi frecvența vizitelor și timpul petrecut pe anumite site-uri. Astfel, noua interfață Journeys nu va afișa site-urile web strict după criteriul cronologiei, ci va lua în considerare și aspecte mai puțin vizibile la o analiză sumară, precum relevanța acestora pentru tine.

Vestea bună este că vei putea gestiona "la grămadă" vizitele pe anumite site-uri web, relevante pentru tine, dar pe care le-ai vrea mai degrabă ferite de orice priviri indiscrete. Tratate ca obiecte cu activitate întinsă pe diverse intervale de timp, sesiunile de navigare către un anumit site vor putea fi șterse dintr-un singur pas, fără a mai trebui să iei la puricat fiecare înregistrare adăugată cronologic în istoricul de navigare. Recunoscând în mod tacit faptul că noua secțiune ușurează și mai mult urmărirea sesiunilor de navigare, Google precizează că sesiunile Journeys vor fi afișate doar pe dispozitivul de pe care ai navigat în mod efectiv (ex. telefonul aflat în posesia ta), nefiind disponibile și la accesarea de pe alt dispozitiv a contului Google.

Pentru început, vizualizarea istoricului de navigare în modul Journeys va fi disponibilă pentru vorbitorii de limbă engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, olandeză, portugheză și turcă. În viitor, Google plănuiește extinderea funcției Journeys și pentru utilizatorii din alte limbi, acoperind inclusiv sincronizarea de pe dispozitive multiple a istoricului de navigare, potrivit go4it.ro.

Citit 2379 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.