Spotify își retrage complet serviciile din Rusia

Spotify își retrage complet serviciile din Rusia
Compania luase deja o serie de măsuri pentru a-şi limita serviciile în Rusia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spotify a anunțat că își va suspenda serviciile de streaming de muzică în Rusia, la mai bine de o lună de la pornirea războiului din Ucraina. Compania nu pare însă să condamne obligatoriu Rusia pentru acțiunile sale, ci a decis să se retragă mai degrabă din motive legale. Se pare că platforma sa poate să intre sub noua lege legată de răspândirea de informații considerate "false" de către Kremlin. Asta pentru că, pe lângă muzică, Spotify găzduiește și multe podcasturi, unele dintre ele oferind informații inclusiv despre războiul din Ucraina.

Legea din Rusia poate să atragă sentințe de până la 15 ani de închisoare pentru știri "false" legate de armata țării. Având în vedere că inclusiv menționarea faptului că în Ucraina este un "război" și nu o "misiune militară specială" poate fi o informație încadrată la "fake news", Spotify preferă să-şi oprească serviciile pe teritoriul țării, în special pentru a-și proteja angajații și clienții.

Anterior, Spotify deja eliminase accesul agențiilor de presă de stat, RT și Sputnik, din oferta serviciilor sale, acestea publicând conținut în format podcast pe platformă. De asemenea, Spotify și-a închis birourile din Rusia încă de la începutul lunii martie și a oprit abonamentele Premium din țară.

În timp ce Spotify și alte servicii de acest gen se retrag voluntar din țară, Rusia a ales să blocheze altele, precum serviciile de social media Facebook și Instagram, spunând că sunt parte a unei organizații extremiste, potrivit The Verge.

Citit 1647 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.