S-a stins din viață Johnny Hallyday, LEGENDĂ a muzicii ROCK

S-a stins din viață Johnny Hallyday, LEGENDĂ a muzicii ROCK
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cunoscutul cântăreț Johnny Hallyday, considerat Elvis al muzicii franceze, a murit la 74 de ani după o lungă luptă împotriva cancerului. Artistul a fost răpus de cancer pulmonar, a anunțat BBC. Vestea morții a fost dată de soția sa. Laeticia a afirmat: "Johnny Hallyday ne-a părăsit". "Scriu aceste rânduri şi nu-mi vine să cred. Dar este adevărat. Soţul meu nu mai este cu noi. Ne-a părăsit în această noapte, aşa cum şi-a trăit întreaga viaţă, cu curaj şi cu demnitate", a spus ea.

Într-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee miercuri dimineață, președintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu artistului.

Pe numele real Jean-Philippe Smet, Johnny Hallyday a vândut aproape 100 de milioane de exemplare ale albumelor sale. Johnny Hallyday a jucat și în câteva filme.

S-a lansat la începutul anilor 60', remarcându-se prin faptul că a interpretat melodii rock'n'roll în limba franceză. Primul său LP a fost intitulat 'Hello Johnny' și a apărut în 1960. Un an mai târziu, cover-ul său 'Lets Twist Again' s-a vândut în peste un milion de exemplare, devenind disc de aur.

El a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea preşedintelui Jacques Chirac, în 1997.

Francezii îl numeau simplu "Johnny al nostru".

Citit 2204 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2017 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.