Scrisorile politicienilor către Moş Crăciun

Scrisorile politicienilor către Moş Crăciun
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Senzaţional! Exclusiv! Incredibil! Rubrica Pamflet a "Vieţii libere" a intrat în posesia scrisorilor pe care politicienii şi administratorii Galaţiului le-au scris lui Moş Crăciun. Citeşte în continuare ce cadouri au cerut anul acesta cei care oricum îşi iau singuri cadouri de la gălăţeni.

Previzibil: Picu Roman a cerut două “trelinguri”

După cum se poate vedea alăturat, în facsimil, scrisoarea lui Picu Apostol Roman se detaşează dintre toate în primul rând prin acurateţea scrisului, prin caligrafie şi în general prin respectul pe care autorul îl arată faţă de Limba Română. În rest, scrisoarea nu este tocmai surprinzătoare. Picu Apostol Roman îi cere două treninguri lui Moş Crăciu, dar din cele de firmă, cu scris mare, şi cu aur plus diamante. „Nu cred că se poate spune că Picu a cerut ceva ieşit din comun. Să tot fie ceva vreme de când nu a mai postat niciun filmuleţ de atitudine pe Facebook. Şi asta nu pentru că nu ar avea atitudine, nu ar avea opinie... Din astea... are. Ce îi lipseşte lui e un trening de calitate cu care să iasă în faţa lumii, că doar n-o ieşi în faţă la costum, ca orice sărăntoc”, a explicat analistul politic Sever Sculeru.

Admirabil: primarul Pucheanu vrea ceva pentru oraş

Omul de bun simţ se cunoaşte şi când îi scrie lui Moş Crăciun. Ionuţ Pucheanu i-a cerut Moşului un cadou pentru tot oraşul Galaţi, nu doar pentru el. Primarul îl roagă pe darnicul bărbos să-l dea afară de la Plaja Dunărea pe actualul concesionar şi să-i aducă unul nou, unul care să îşi onoreze promisiunile. „E admirabil ce a cerut Pucheanu. Vrea binele comunităţii, nu vrea doar pentru el, iar asta este de apreciat. Şi, pentru că nu îi stă lui în putere să ia o astfel de decizie, a apelat la Moş Crăciun, pe şestache, să nu îl afle protectorul actualului concesionar. E bine şi aşa, până la urmă, dar cu o singură condiţie: Moş Crăciun să existe!”, a subliniat analistul Sever Sculeru.

Eugen Durbacă nu i-a scris Moşului: „Ar fi stupid să îmi adresez singur o scrisoare”

Eugen Durbacă se numără printre puţinii politicieni ai Galaţiului care nu i-au scris o scrisoare lui Moş Crăciun. Spre deosebire de ceilalţi care nu au făcut-o, Eugen Durbacă are o motivaţie foarte bună. „Adică să scriu o scrisoare şi să mi-o trimit mie? Ce sens are? Nu mai bine îmi împlinesc direct dorinţele şi sar peste scris?”, ne-a declarat telefonic Eugen Durbacă. Politicianul etern al Galaţiului a fost, de-a lungul mileniilor, Moş Crăciun pentru milioane de oameni. „Lucrurile astea se ştiu încă de pe vremea lui ca primar. Dacă voiai ceva, îi cereai lui. Şi, contra unei sume modice, dorinţa se împlinea. Voi de unde credeţi că au apărut în Galaţi atâtea garaje?”, a explicat Sever Sculeru.

Moş Magiun

Pamflet în versuri

Gunoiul de pe Stradă (II), de Submarin Cosorescu

adunaţi gunoiul de pe stradă/ locul lui e-acolo nu-i aici

ştiţi desigur foarte bine unde-i/ locul cestui volnic agarici

ştiţi că ist produs al desfrânării/ şi-al mitocăniei democrate

creşte-n ritm demonic şi se nalţă/ până-ajunge trândav în palate

până când este ales pe capră/ făcător de legi şi normative

iar alegătorul suflă-n drâmbă/ şi-n chişleag şi sfarmă apa-n pive

 

suntem primii şi la cantitate/ şi la calitate de gunoaie

dacă nu le strângeţi fără milă/ nu vă drege nici o doftoroaie

nici un geniu al (de)săvârşirii/ nu vă scapă de aceste bube

dulci şi acre şi contagioase/ care se trudesc să vă ocupe

trup şi suflet şi nădăjduire/ care se pricep la mascaradă

dacă vreţi să nu-nmulţiţi păduchii/ adunaţi gunoiul de pe stradă

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Dorin Otrocol a schimbat scrisoarea

După ce a fost numit din nou în funcţia de prefect al Galaţiului, Dorin Otrocol a fugit la Poştă să oprească scrisoarea din drumul ei. „În aceste condiţii, e clar ce-i ceruse Otrocol lui Moş Crăciun. Pentru că s-a împlinit deja, nu mai avea sens să-l deranjeze pe Moşul cu chestii mărunte, aşa că a refăcut scrisoarea, prin care a cerut ceva mai greu de îndeplinit: două sute de votcă la un singur pahar”, a comentat Sever Sculeru.

Moş Perfect

DE AŞTEPTAT. Alte cereri de cadouri pentru Crăciun, pe scurt

* Pragmatic, Florin Pâslaru nu i-a cerut un cadou lui Moş Crăciun, ci i-a zis să îi aducă direct banii. „10.000 de euro ar fi suficient, cred că mi-ar ajunge până în Revelion”, se arată în scrisoarea lui Pâslaru.

* Nicolae Bacalbaşa i-a cerut lui Moş Crăciun o tribună mobilă cu microfon, unde să ţină discursuri veninoase de fiecare dată când are chef. „Ăştia de la Parlament îmi dau rar cuvântul, nu ştiu din ce motiv. Dacă aş avea propria mea tribună, aş putea să scuip când vreau eu”, a spus Bacalbaşa.

* Victor Paul Dobre a cerut un PNL nou-nouţ, special pentru el. „Mă tot mănâncă de fund lupii tineri din partid şi aş avea nevoie de un loc călduţ, unde să mă retrag la bătrâneţe”, a scris Dobre.

* Fostul ministru al Finanţelor, Viorel Ştefan, i-a cerut Moşului să aducă României un premier care să nu fie brăilean. „Nu vreau să fie gălăţean. Ca să mă întorc la Ministerul de Finanţe ar fi suficient ca premierul să nu fie brăilean”, se arată în scrisoarea lui Viorel Ştefan.

Moş de 3 Puncte

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate.

Citit 2826 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 18:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.