Premiile Pamflet pe anul 2017 | Laureaţii Galaţiului

Premiile Pamflet pe anul 2017 | Laureaţii Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De Crăciun, fii mai bun. Ţinem cont şi noi de acest îndemn, astfel că astăzi nu mai biciuim cu frazele în stânga şi în dreapta (politice). Astăzi, le oferim premii celor care au ţinut capul de afiş în acest an în cadrul rubricii noastre săptămânale. Sunt premii simbolice, care sintetizează activitatea lor în anul care se încheie.

Viceprimarul Picu Apostol Roman e numărul 1: primeşte premiul „Treningul de Aur”

Poate că întregul lui mandat ar fi trecut neobservat dacă nu îl mânca în dos să fabuleze iarna trecută pe seama protestelor care avea loc în marile oraşe ale ţării. Poate nu vă mai amintiţi ce a zis Picu atunci şi poate că din cauza asta aveţi un sentiment de milă faţă de el atunci când îl tot luăm la şuturi lingvistice la Pamflet. Aşa că vă aducem aminte: „Vreau să vă spun că această manifestare în fruntea căreia a ieşit Klaus Iohannis îl descalifică şi arată încă o dată că lui Klaus Iohannis este împotriva poporului român. Are ceva cu poporul român. Urăşte poporul român. Urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români care au ieşit să se distreze într-un anume club din Bucureşti”, a spus Picu într-un mesaj video postat pe Facebook. Deci vă daţi seama că acest om bolnav psihic este şi astăzi, la sfârşitul anului, viceprimar al Galaţiului? Deci, Picule, ia de-aici premiul „Treningul de Aur” şi du-te de unde ai venit!

Deputatul Bacalbaşa primeşte premiul „Nicolae Gură de Taur”

Doar nu credeaţi că o să lipsească de la premiile Pamflet marele om politic şi oratorul desăvârşit Nicolae Bacalbaşa. Ce îl recomandă pentru titlul de cel mai bun orator al Galaţiului? Simplu. Câteva declaraţii. Făcute nu la cafea, nu în cârciumă, nu la colţul blocului, ci la tribuna Parlamentului. „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să... votezi”. „Colegul meu de la Vaslui... tot Vasluiul... violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!". ”Rog papagalii statului paralel să respecte suveranitatea poporului român”. Nu-i aşa că nivelul de decenţă din Parlament e la un nivel nemaivăzut? Nu-i aşa că Bacalbaşa a reuşit să ducă totul la un nivel greu de crezut până acum?. Domnule deputat, vă rugăm să vă prezentaţi la ferma de porci de la Tuluceşti ca să vă primiţi premiul pe care îl meritaţi.

Viorel Ştefan primeşte premiul „Revoluţionarul Fiscal Sacrificat”

Vă amintiţi că anul ăsta Viorel Ştefan a fost ministru la Finanţe? Pfff, ce revoluţie fiscală pregătea dragul de el. Limitarea deductibilităţii dobânzilor, reducerea cotelor cumulate ale contribuţiilor sociale, revizuirea sistemului de impunere... sunt doar câteva dintre marile măsuri pe care Viorel Ştefan urma să îşi pună semnătura. Bravo, Viorele! Cred că de asta te-au şi dat afară din Guvern!

Premiant cu Codiţă

Pamflet în versuri

Didactic şi Pedagogic (I) de Submarin Cosorescu

Aici avem un exemplar hibrid/ alături de-o hibridă exemplară:

cuplu modern, strident, simandicos,/ gol înăuntru, plin pe dinafară!

El e pătrat, dar crede că-i rotund,/ ea e rotundă, dar se dă pătrată,

jură că n-au nimic la cap-compas,/ nici la calibru, nici la alidadă!

 

Aceşti hibrizi de bază şi de vârf,/ umpluţi cu falsuri şi democraţie,

se înmulţesc în valmă şi spontan:/ principiu de candriu şi belalie,

dambla de lustruire până când/ emanciparea lor e-o frecătură

cu năbădăi de moartă şi de mort,/ cu ştate-n bârfă şi-n harababură!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Cine şi ce alte premii mai primeşte

* Florin Pâslaru nu s-a remarcat cu nimic anul acesta. Dar nu poate să scape un premiu. Primeşte, aşadar, distincţia „În Memoria Tunurilor de Altădată”.

* Primarul Ionuţ Pucheanu nu putea lipsi de pe lista premianţilor. Nici el nu s-a remarcat neapărat cu ceva negativ anul acesta, dar, pe de altă parte, la un an şi jumătate de la alegeri, el încă promite. „Staţi aşa, că de-acum încolo mă apuc de treabă”, pare să spună Pucheanu. Aşadar, domnul primar primeşte premiul „Campania Electorală Eternă”.

* Eugen Durbacă a reuşit să mai schimbe un partid anul acesta. E drept, trecuse ceva vreme de când reptila politicii gălăţene se târâse ultima oară în altă curte. Deci: Eugen Durbacă primeşte premiul „Niciun An fără Partid Nou”.

* Victor Paul Dobre este şi el pe lista premianţilor. Cu ce s-a remarcat Dobre? Cu faptul că a mai trecut un an în care nu a fost trimis la plimbare de tinerii din partid. Da, tată! Omul e de neclintit, aşa că primeşte premiul „Sfinxul Galaţiului”. Liberalismul în Galaţi chiar are şanse!

Eugen, Partidă Bună

Cea mai mare dezamăgire: Plaja Dunărea

Dată în concesiune unor persoane a căror nume nici nu are rost să le amintim, că oricum nu le ştie nimeni, Plaja Dunărea a căzut de la statutul de speranţă la cea de dezamăgire. De la marile bazine care urma să fie inaugurate pentru distracţie gălăţenilor, am ajuns la un lighean plantat acolo mai mult de gura târgului. Este motivul pentru care Plaja Dunărea primeşte distincţia „Cea Mai Tare Investiţie în 2017”. Şi nu ştiu de ce am senzaţia că titlul va fi oferit şi în 2018.

Fractură de Bazin

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 2512 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Decembrie 2017 23:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.