Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Insidious: The Last Key" (2018), primul horror din acest an, o readuce pe marile ecrane pe mediumul Elise Rainier, interpretată de Lin Shaye, un personaj constant al seriei "Insidious", şi un nou spirit malefic, venit din lumea de Dincolo, o creatură ce se hrăneşte - asemenea celebrului It - din teamă, ură şi dorinţa de răzbunare.
Noul capitol funcţionează foarte bine ca film de sine stătător - mediumul Elise Rainier se întoarce în casa natală, din New Mexico, pentru a se reconfrunta, după decenii, cu demonul care i-a ucis mama. Revine, aşadar, în punctul din care a început totul. Pe când era o adolescentă, a avut de înfruntat nu doar cruzimea tatălui, paznic de închisoare, ci şi pe cea a fantomelor prizonierilor... A fugit de acasă, lăsându-şi în urmă fratele. Plină de remuşcări, decide să îi ajute pe cei ce se confruntă cu fenomene paranormale - devine medium care trăieşte din asta şi merge de la caz la caz.
Alături de cei doi asistenţi ai ei, împiedicaţii Specs şi Tucker - rupţi parcă din seria "Ghostbusters", Elise răspunde apelului noului locatar al casei copilăriei ei. Acesta semnalează, cu minţile aproape pierdute, fenomene paranormale, iar Elise va accepta să-şi înfrunte trecutul. Venerabila doamnă cu puteri paranormale va descoperi în casa copilăriei o serie de adevăruri din trecutul ei şi un demon chiar mai puternic decât în trecut.
Planul real şi realitatea lumii de Dincolo se întrepătrund, dând angoase spectatorului. Personajele ajung Dincolo, într-o lume paralelă ce împrumută din imagistica şi atmosfera seriei "Twin Peaks". Şi acolo se va derula punctul culminant al filmului şi confruntarea finală cu noua creatură demonică, "omul cu cheile". Înfăţişarea lui nu îi va dezamăgi pe fanii filmelor horror.
Ceea ce reuşeşte bine "The Last Key" este gradarea tensiunii. Ne-a impresionat şi interpretarea lui Lin Shaye. În plus, eroina ei are o complexitate mai mare decât personajele de filmele horror în general - scenaristul Leigh Whannell (în seria "Insidious", încă de la început) creează personajului central acel backstory de care e nevoie pentru a-i da "carne".
"The Further" sau lumea de Dincolo care apare în film, un tărâm situat între lumea celor vii şi celor morţi, a fost creat de Leigh Whannell şi regizorul primelor filme ale seriei, James Wan. Odată cu "Insidious: Chapter 4", terifianta serie horror face o incursiune mai înspăimântătoare în acest tărâm.

Sursa: cinemagia.ro

Citit 1599 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.