Cinefilii, din nou pe urmele criminalului Zodiac

Cinefilii, din nou pe urmele criminalului Zodiac
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Canalul History deschide o nouă anchetă în cazul ucigaşului Zodiac, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie, neidentificaţi până acum, care a terorizat America la începutul anilor ’60 şi ’70, prin mai multe atacuri îngrozitoare.

Seria limitată "Cazul ucigaşului Zodiac" a avut premiera vineri, 9 februarie, de la ora 22,00, fiind împărţită în cinci episoade, care urmăresc o echipă formată din detectivi, investigatori şi spărgători de coduri, care încearcă să îl identifice pe faimosul criminal şi să rezolve acest mister o dată pentru totdeauna. Aceştia vor lucra alături de supercomputerul Carmel, primul de acest tip care a fost programat să gândească asemenea unui criminal.

În filmul lui David Fincher, "Zodiac" din 2017, cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr şi Mark Ruffalo în roluri principale, ucigaşul Zodiac este cunoscut pentru faptul că obişnuia să trimită scrisori şi coduri pline cu simboluri ciudate. Unul dintre acestea, codul Z340, i-a uluit pe specialişti renumiţi în criptologie de-a lungul a peste 45 de ani. Cuprinzând simboluri antice şi moderne deopotrivă, codul este considerat, alături de codul Enigma folosit de nazişti, unul dintre cele mai greu de decodificat din istorie, luând în considerare că specialiştii FBI, CIA şi sute de alţi experţi nu au reuşit să-l spargă.

Noua serie History, realizată de producătorii serialului "Pe urmele lui Hitler", prezintă o echipă de investigatori renumiţi, condusă de Sal LaBarbera, cel mai bun detectiv din istoria Poliţiei din Los Angeles, şi partenerul lui, Ken Mains, expert în crime nerezolvate, care, împreună cu o echipă formată din experţi în spargerea de coduri, coordonată de Kevin Knight, specialistul în decodificări de la Universitatea din California, şi supercomputerul Carmel vor găsi rezolvarea cifrurilor Zodiac. Aceştia vor reuşi să spargă o parte importantă din coduri, primind acces fără precedent la dosarele poliţiei, descoperind dovezi noi, beneficiind în acelaşi timp şi de sprijinul reprezentanţilor CIA şi FBI, care să îi ajute în investigaţie. Pe teren sau în laborator, aceste minţi extraordinare vor încerca să-l aducă în faţa justiţiei pe unul dintre cei mai cunoscuţi monştri din America.

Sursa: cinemagia.ro

Citit 2677 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 15:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.