PAMFLET. Şi-au scos mâinile din buzunare

PAMFLET. Şi-au scos mâinile din buzunare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vine vara, bine-mi pare, PSD e cel mai tare! Ăsta e adevărul! Partidul suprem e în toate aspectele vieţii, nicio vieţuitoare de la noi nu are voie să respire fără să aibă adeverinţă de la Partid. Ediţia de primăvară a Pamfletului este dedicată, aşadar, modului în care căldura de afară ne influenţează viaţa. Aşadar, să ieşim şi să râdem la soare!

Avertisment! Acum, că a venit căldura, pesedişii îşi vor scoate mâinile din propriile buzunare

Au suferit cât au suferit, dar iată că a venit şi momentul mult aşteptat de toată suflarea partidului suprem. A venit căldura afară, astfel că oamenii lui Dragnea nu mai sunt nevoiţi să umble toată ziua cu mâinile în propriile buzunare. Din martie, pot să le bage în orice buzunar doresc. „Începutul de an e o perioadă mai dificilă pentru că bugetele nu au fost aprobate, nu prea se fac plăţi către firme. Din martie, însă, apar ghioceii şi prin conturile celor care lucrează cu statul. Iar la noi, cei mai fideli parteneri ai statului sunt, evident, pesediştii. Pentru că afară a ieşit soarele, nimeni nu se va mai întreba de ce şi-au scos mâinile hulpave din buzunare. E firesc”, a explicat analistul politic Doru Cocoşel.

Plaja Dunărea se modernizează serios! Administratorii au mai cumpărat trei ligheane pentru baie

Nu va mai fi ca anul trecut! Administratorii de la Plaja Dunărea, aleşi pe sprânceană de Ionuţ Pucheanu şi ai lui, vor să facă din acest loc de relaxare un adevărat paradis. Pentru că gălăţenii s-au plîns vara trecută că nu au unde să facă baie, şefii de la Plajă au decis să nu mai rişte nimic anul acesta şi să facă, în sfârşit, îmbunătăţirile pe care le-au promis. „Din câte am înţeles, deja au fost cumpărate două ligheane cu diamentrul de 40 de centimetri, iar al treilea este în procedură de achiziţie. Adminsitratorii de la plajă mi-au promis că fac eforturi să îl cumpere chiar şi pe al patrulea, ceea ce ar fi super mişto. Cred că gălăţenii nu vor mai avea niciun motiv să se plângă”, a explicat primarul Ionuţ Pucheanu. Dacă nici aceste investiţii nu vor fi suficiente, e posibil să apară o nouă regulă la Plaja Dunărea: cine vine aici trebuie să îşi aducă şi un pistol cu apă.

De-acum încolo, dacă îngheaţă Dunărea, nu mai are cum să fie de la temperaturi

Pe timp de iarnă, e greu să spui dacă oamenii lui Dragnea mint, că oricând îţi pot spune că apele au îngheţat de la temperaturi. Partea bună din martie încolo e că dacă Dunărea va îngheţa, nimeni nu mai poate da vina pe vremea de afară. „Rămânem doar cu o singură posibilă explicaţie dacă avem gheaţă pe Dunăre. Rămânem doar cu explicaţia de bun-simţ, respectiv faptul că pesediştii mint de îngheaţă apele”, a mai spus analistul Doru Cocoşel.

Temperat Ură

Ce se mai întâmplă din cauza încălzirii

* Picu Apostol Roman e cel mai fericit! Treningurile Adibas varianta cu blană încă sunt în stadiul de prototip, aşa că le poate purta doar când e cald afară.

* Cu un ochi râd, cu unul plâng. Pesediştii se bucură că a venit căldura şi se dilată bugetele, dar, pe de altă parte, au o problemă gravă: noaptea se scurtează, aşa că au mai puţin timp la dispoziţie să acţioneze.

* Fericire mare în campusul studenţesc: „În sfârşit, vine căldura, nu vom mai avea probleme în a face rost de iarbă”!

* Pe Eugen Durbacă nu-l afectează deloc schimbarea de temperatură: „Fie că e cald, fie că e frig, eu tot mă trezesc noaptea de trei ori ca să merg la budă”.

* Preşedintele CJ, Costel Fotea, e disperat: „Până acum, eram un preşedinte bun, dar acum, că s-a topit zăpada de pe drumurile judeţene, se văd toate gropile din asfalt”.

* Una caldă, alta rece! Proprietarii de cârcium se bucură că fumătorii vor reveni după ce se deschid terasele, dar, pe de altă parte, sunt disperaţi că trebuie să bage frigiderele în priză.

Iarba pe Uliţă

Dragnea va câştiga datorită PSD Galaţi

În final, o ştire care nu are treabă cu căldura, dar pe care trebuie să o dezbatem. Dacă nu ar fi anunţat PSD Galaţi că îl susţine pe Liviu Dragnea, nu se ştie cum s-ar fi descurcat liderul absolut al Partidului. „A avut noroc. Toţi cei din ţară au aşteptat să vadă ce mişcare face Galaţiul, ca să ştie şi ei ce au de făcut. Practic, realegerea lui Dragnea s-a pecetluit în târgul lui Dan Nica. Altfel, nu ştiu dacă ar fi avut vreo şansă”, a spus analistul Doru Cocoşel.

Octav Dăncilă

Invitaţie la Fugă de Submarin Cosorescu

Haide, simte-te, tuleşte-o,/ grosolanule de vază,

năclăitule în troacă,/ pezevenghiule din frunte...

eşti mai galben ca...lămâia,/ cred că ai făcut gălbează

de atâta bunăstare,/ somn...şi multe...şi mărunte!

Haide, valea, şterge-o grabnic.../ ai furat fără oprire,

ai furat cu lăcomie/ – tu nu ştii decât să-ţi numeri

făloşenia şi-averea,/ eşti murdar de preamărire,

fugi la naiba, până-ţi cade/ hâdul-golul de pe umeri!

I-ai furat pâinea şi sarea/ cestei ţări îndurerate

căci s-au băjenit copiii/ săi de mârşăvia-ţi care

otrăveşte trup şi suflet/ şi pământ şi aer...toate

cele bune şi frumoase-n/ vremuri cu Ştefan cel Mare

şi cu Vlad cel Ţepeş: trebnici/ la salvarea cestei naţii

de sub colcăirea voastră/ prin fotolii şi palate!...

Haide, tule-o, mangafao,/ secăturo...ia-ţi gealaţii

şi fugiţi la dracu-n praznic,/ lepre...dezarticulate!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1718 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2018 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.