Perlele primului ministru, la concurenţă cu cele de la Bac

Perlele primului ministru, la concurenţă cu cele de la Bac
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Aţi auzit cu toţii discursul lung, plictisitor şi citit de pe multe foi, al Vioricăi Dăncilă. Aţi auzit cum „minţiţi lumea că a crescut preţurile”, cum „guvernul este legim” şi cum „în profida tuturor lucrurilor”, actualul guvern trebuie să continue munca? Ei bine, dacă aveţi cele mai mici noţiuni de limba română, v-aţi dat deja seama că preţurile AU crescut, că guvernul este LEGITIM, sau ar trebui să fie, şi că „în profida” este, de fapt, „în pofida”.

Sigur, am putea merge şi noi pe ideea opoziţiei. „Dacă v-a scris altcineva discursul, v-a expus iremedial şi v-aţi făcut de râs”, a comentat imediat Raluca Turcan, de la PNL. De altfel, perlele lingvistice ale primului ministru sunt comparabile cu cele ale elevilor de clasa a douăsprezecea, care au susţinut de curând proba scrisă la limba şi literatura română a Bacalaureatului. Iată câteva dintre ele. „Sunt leneș de fel și atunci am învățat înainte cu o seară, și am avut noroc. A picat prietenul meu Blaga, cu care mă înțeleg foarte bine. Am zis să mă împrietenesc cu prietenii mei Blaga, Barbu și Tudor Arghezi și mi-o ieșit combinația cu ăștia” sau „Blaga susține că el nu ucide cu mintea sa isteață tainele lumii, căci el iubește tot ce mișcă ori stă, chiar și mormintele”. Dar cel mai mult mi-a plăcut unul care însumează întreaga clasă politică. „La noi în ţară, numai proştii, borfaşii, cocalarii, pesediştii, cei care au bani să se ducă, ei călătoresc, proştii care muncesc nu au noroc să vadă locuri frumoase”. Pentru că, nu-i aşa, culegi ceea ce semeni. Şi atunci când toate persoanele publice au grave probleme în a se exprima coerent, ce pretenţii putem avea de la câţiva copii?

De data asta, ştiu, nu v-am zis nicio poveste, doar v-am aruncat câteva perle. Dar ele au rolul de a vă pune pe gânduri. De a vă face să vă întrebaţi dacă asta e lumea în care vreţi să trăiţi. Lumea în care elevii care cred că Eminescu e doar o figură pe o bancnotă ajung miniştri, iar cei care depun eforturi ajung să plece în străinătate. 

Cuvântul Săptămânii

Cipcă – la ce vă gândiţi? Şapcă? Şosetă? Haină? Ei bine, aflaţi că cipca este, de fapt, un material foarte apreciat de doamne şi, de ce nu, de domni. Pentru că cipca este un sinonim pentru dantelă!

Citit 2032 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 23:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.