Gălăţeancă invitată la ”Next Star”. La doar 11 ani, campioană naţională absolută la haltere | VIDEO

Gălăţeancă invitată la ”Next Star”. La doar 11 ani, campioană naţională absolută la haltere | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La doar 11 ani, Ana Maria Raţă ridică nu mai puţin de 50 de kilograme la stilul smuls şi 60 de kilograme la aruncat şi este campioană absolută la haltere la categoria ei de vârstă. Ana a fost invitata emisiunii „Next Star”, alături de antrenorul ei, Costel Dimofte, cetăţean de onoare al municipiului Galaţi.

„Aveam opt ani când m-am apucat de haltere. Am văzut-o pe sora mea în sală, l-am întrebat pe domnul antrenor dacă pot să fac antrenament şi am început chiar din seara respectivă. Când am ieşit prima dată campioană naţională am fost foarte fericită. Pentru cupa aceea am muncit, am făcut multe antrenamente!”, a mărturisit, cu modestie, sportiva, pe scena „Next Star”.

„Are un talent nativ. O am în sală de trei ani. În primul an a ieşit vicecampioană naţională la categoria ei de vârstă, iar anul acesta - campioană absolută la categoria ei de vârstă”, a spus antrenorul.

Cu greutăţile se luptă şi familia sportivei. Seceta a pârjolit grădina, iar mama fetei spune, cu tristeţe: „Nu plouă, nu mâncăm!”. „Mama ne-a crescut singură. Mi-e greu fără mama. Stau cu fetele din Galaţi la lotul naţional. Nici în vacanţă nu pot să mă duc, pentru că am concursuri şi trebuie să mă antrenez. Domnul antrenor este ca un tată pentru mine”, a povestit Ana, iar antrenorul i-a confirmat spusele: „Pe Ana pot să spun că am adoptat-o”.

Surpriza

Când a aflat că, spre deosebire de alte copile de vârsta ei, Ana nu petrece ore pe Facebook, şi nici nu are laptop, vedetele Antenei 1, Dan Negru şi Sandra Stoicescu, i-au propus să-i facă o adresă de e-mail de pe care să le trimită fotografii de la competiţii. „Deocamdată, ea nu are un laptop al ei!”, a spus Dan Negru, dar Sandra l-a contrazis: „Are!”. Şi i-a arătat laptopul roz pe care îl ţinea ascuns la spate. Anei i-au dat lacrimile şi a mărturisit că e fericită că va putea să-şi facă temele, să vorbească cu fraţii, mama şi colegii.

„Tu trebui să ai tot ce îţi doreşti pentru că eşti un copil excepţional! Tu trebuie să plângi doar de bucurie! Din acest moment, eşti în familia Fundaţiei Mereu Aproape, şi o să ne îngrijim de ce mai ai nevoie”, i-a spus Sandra.

Citit 2432 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 00:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.