Traficul Brăila - Galaţi, rezolvat. Cum va arăta Digul din noiembrie | PAMFLET

Traficul Brăila - Galaţi, rezolvat. Cum va arăta Digul din noiembrie | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria Brăila demonstrează încă o dată că e mai tare decât Primăria Galaţi. Administraţia locală brăileană a reuşit să rezolve de una singură o problemă grea a zonei. Traficul de pe digul dintre Galaţi şi Brăila se va înjumătăţi începând cu luna noiembrie, când în oraşul vecin se va deschide, în sfârşit, un restaurant de lux: Mc Donald's.

Cum să rezolvi problemele de trafic prin deschiderea unui restaurant

Performanţa aparţine municipalităţii din Brăila, care a reuşit să rezolve o problemă de trafic fără să asfalteze nici măcar un centimetru pătrat de şosea. În loc să susţină proiectul de transformare a digului dintre Galaţi şi Brăila într-un drum cu patru benzi, primăria condusă de Marian Dragomir a făcut o mişcare inteligentă: a adus în Brăila primul investitor cu franciză Mc Donald's. „Restaurante avem şi unele sunt chiar foarte bune. Nu asta ne durea pe noi, ci traficul de pe Dig. E mult mai ieftin să dai autorizaţie unui restaurant decât să participăm la proiectul de modernizare a şoselei care duce la Galaţi”, a explicat Marian Dragomir, primarul Brăilei. Ca să fim cinstiţi până la capăt, însă, trebuie spus că şi Galaţiul a participat activ la descongestionarea traficului până la Brăila. „Şi noi am făcut acelaşi lucru, doar că am dat aprobare pentru cinematograf. Acum că fiecare oraş are ceea ce şi-a dorit, am putea la fel de bine să închidem digul”, a explicat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Pe de altă parte, susţin specialiştii, digul nu poate fi închis de tot. „Mai sunt mulţi gălăţeni care vor să emigreze şi au nevoie de o rută care să nu ocolească”, spune Dorel Curcudel, analist politic.

Nouă gafă diplomatică a premierului Dăncilă: i-a mulţumit primarului Brăilei, Ionuţ Pucheanu

Premierul Viorica Dăncilă nu se mai potoleşte. După ce a comis-o cu Priștina / Podgorica, şefa Guvernului a mai dat o dată cu bâta în baltă, de data aceasta la consfătuirea şefilor de municipii din România. Viorica Dăncilă a spus, cităm: „Mulţumesc primarului Brăilei, Ionuţ Pucheanu”. Reacţiile din lumea politică nu au întârziat să apară. „Asta e cea mai gravă confuzie din lume. Pucheanu nu ar câştiga alegerile la Brăila nici dacă ar candida de unul singur”, a spus analistul Dorel Curcudel.

Eugen Durbacă a dispărut! Colegii de la Partid au apelat la un arheolog ca să îi dea de urmă

Eugen Durbacă este de negăsit de câteva zile, însă colegii de la Partid nu au apelat la Poliţie sau la vreun detectiv privat ca să îl găsească. „Nu au nicio şansă poliţiştii, aşa că am apelat la un arheolog. Este singura şansă să dăm de urma lui pentru că arheologul are capacitatea de a descoperi intacte tot felul de fosile”, a explicat un coleg de la Partid.

Mec-Mec, Codobelc

Pamflet în versuri

Un mascul Deştept de Submarin Cosorescu

Ce mascul deştept mi-i dat să văd în troleibuzul 104 – 

poartă glugă de şmecher cu ochelari afumaţi, 

papuci roşii, tricou alb, pe care citesc reclame vulgare,

cabluri în urechi şi creier de câţiva milimetri pătraţi!

 

Se holbează la mine şi rânjeşte ca un şarpe cu clopoţei 

căzut la examenul de bacalaureat – 

şi-l aud: „moşule, mi se pare că te cunosc de undeva”,

şi-i răspund: „da, trec des pe-acolo, d-le...prescurtat”!

 

I se pare că-l iau peste picior şi se oţărăşte la mine –

„am să-ţi dau laba la ochi, într-o zi, cititule...

hai, coboară, mi se pare că avem acelaşi drum”...

spun: „nu cred, că eu nu merg în crucea mă-tii, săritule”!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

De vară, culese de prin Galaţi

* Președintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a anunţat că vrea să construiască Muzeul de Artă Vizuală ca să-l lase moştenire copiilor noştri. Constructorii s-au conformat rapid şi au cerut autorizaţie de la primăria din Madrid.

* Şi Dorin Otrocol a comis recent o gafă diplomatică. Într-o comunicare oficială înaintată Guvernului României, a confundat Restaurantul Continental cu Bubu de pe Saturn.

* Pentru că aseară a fost înnorat şi nu s-a putut vedea eclipsa de lună, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi s-a ţinut o lecţie despre eclipsa totală de inteligenţă, unde au fost proiectate imagini de la ultima şedinţă de Consiliu Local.

* Florin Pâslaru a profitat şi el de eclipsa totală de lună şi a amânat din nou să plătească salariile angajaţilor de la TV Galaţi.

* Conflictul „dinozauri – lupi” din PNL Galaţi e istorie! După înscăunarea lui Ştefan Baltă ca şef al organizaţiei municipale, Victor Paul Dobre nu şi-a mai găsit ştergătoarele de la maşină ridicate.

Eclipsă în Gestiune

Primarii PSD profită de isterie

Pesta porcină nu a ajuns şi la Galaţi, cel puţin nu la nivelul din alte judeţe, însă primarii PSD profită de isterie ca să sacrifice porcii celor care au votat cu opoziţia. În mod ciudat, medicii veterinari declară bolnavi doar porcii opoziţiei, nu şi pe cei ai locuitorilor care au votat cu PSD. „Să le intre bine în cap oamenilor, să fie atenţi de acum încolo cu cine votează. E clar: dacă nu votezi cu PSD, ţi se îmbolnăveşte porcul şi trebuie să îl sacrificăm”, a declarat un primar care a dorit să rămână anonim.

Fiesta Porcină

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6616 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 00:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.