Galațiul e plin de plăcuțe cu Nuie

Galațiul e plin de plăcuțe cu Nuie
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Diaspora dictează și la Galați, dar nu ne influențează pozitiv, așa cum ne-am aștepta din partea unor compatrioți care s-au lovit de valorile și mucegaiul Occidentului. Românul stabilit în Suedia care și-a plimbat Audiul prin România ca să-i vedem plăcuțele pro-PSD le-a dat idei unor gălățeni etern nemulțumiți. Prin oraș se plimbă de câteva zile mai bine de zece autoturisme Solenza, cu numere de înmatriculare cel puțin scandaloase.

Cum să fie de rău?

Precizare, din capul materialului: literele suedezului deposedat la București de plăcuțele de înmatriculare nu sunt anti-PSD, cum s-a vorbit întreaga săptămână, sunt chiar de gașcă. Reclama negativă e tot reclamă, ca să nu facem analiză pe text.
Ce se întâmpla, până la urmă, pe tăblițele acelui Audi de Stockholm? Era un recurs la imaginație, PSD-ul nu făcea nimic în expresia devenită vedetă, ca să nu ajungem la remarca disponibilă în orice intersecție - când pomenim anumite sintagme, e important de știut de care parte a butoanelor te afli. Or Dragnea și compania nu mai sunt în genunchi cel puțin din decembrie 2016, când au câștigat alegerile.
Lipsa unui interpret cu adevărat valoros la nivelul conducerii partidului a dus, din păcate, la o avalanșă de copii palide, cel puțin în Galați, unul dintre orașele importante ale României.

Acuze nefondate, la plăcuță

Zilele trecute, cel puțin zece mașini Dacia Solenza au fost zărite în trafic cu numere de înmatriculare care ar fi trebuit interzise încă de la intrarea dinspre Movileni, de la borcanul din coasta combinatului siderurgic.
Pe plăcuțele unui hârb din 1995 scrie NUIEPLAJĂ, altul circulă cu precădere prin Mazepa cu NUIEAEROPORT, dar, conform martorilor de ocazie, au apărut la semafor și prin parcările subterane și supraetajate din Galați și combinațiile nefericite NUIEAUTOSTRĂZI, NUIEBANI, NUIEPOD, NUIETUNEL, NUIECOMBINAT, NUIEOPOZIȚIE, NUIEMAINIMIC și, poate cel mai inoportun, NUIEAPĂȘICĂLDURĂ.
Unul dintre conducătorii auto, domiciliat în Micro 13, ar fi fost chestionat de un corespondent al unei televiziuni naționale care nu pricepea de ce plăcuțele conțin atâtea greșeli. Și gramaticale, și de conținut, deci și erori de logică. Nu e îndeajuns că sunt minciuni, mai trebuie și scrise cu picioarele?

Nu mai există niciun pic de respect

"Eram sigur că asta vă va atrage atenția, de aceea le-am inscripționat cu greșeli de limbă. Nu mai e presa de pe vremuri, doar forma vă agită, nu și conținutul", a afirmat Ionuț Înmatriculeanu, de 59 de ani, cvasipensionar.
Gălățeanul furios, din motive necunoscute, susține că o grupare paralelă, eventual autoritățile, ar pregăti înmatricularea unor dube cu numere preferențiale, menite să-i ducă în derizoriu campania de conștientizare a populației. S-ar pregăti, în opinia domnului Înmatriculeanu, combinațiile NUIEADEVĂRATCESEZICEPRINPRESĂ, NUIENICIODATĂBINENUVĂERUȘINE și NUIEPROCEDURICASĂVĂVOTĂMLEGI, cu toate că administrația locală are negreșit alte preocupări, nicidecum nimicuri de acest gen.
Azi-o-vedem-și-Nuie

"Niște nihiliști!"

Așa cum era de așteptat, puzderia de plăcuțe înmatriculate în dorul lelii a trezit din amorțire responsabilii Galațiului. După o ședință-fulger, care a durat cincisprezece minute (nu erau cafele, nici apă, darămite fursecuri), aleșii locali au oferit câteva declarații, cel mai articulat fiind mesajul viceprimarului Picu Apostol Roman: "Nu ie normal, mă iertați că am început și eu cu nuie, ptiu, o fi de la filmul care l-am văzut aseară... Deci, este niște nihiliști, ca să zic așa, inși care n-a făcut niciodată nimica și care neagă un întreg sistem de valori. Nihiliști, ziceam? Nihiliști e de la nihiliști sine Deo, deci nu ie corect așa. Nu-iști, de fapt, că asta e, oameni toată ziua se plânge că nu ie. Dar ie, ce să mai, n-ai cu cine!"
Ionuț Pucheanu (primarul Galațiului): "Solențe? Niște săraci!"
Cristian Dima (președintele ALDE Galați): "Vreți să insinuați că acele Solenze sunt de la noi, adică de la Transurbul pe care îl controlăm? Și-așa suntem certați cu PSD, n-avem nevoie de acest subiect."
Dorin Otrocol (prefectul Galațiului): "Nu mă interesează subiectul, eu sunt cu pericolul pestei porcine africane. Nu insistați!"
Nuielele

Confuzie gravă la CSM Galați

Clubul Sportiv Municipal Galați, cunoscut ca CSM, și-a alcătuit echipa de conducere, cu președinte, vice, Comitet Director, a stabilit și membrii biroului de presă și marketing, a dat publicității și un logo, dar nu are momentan încărcare. Adică nu are echipe: doar handbal și hochei, pentru moment. Vinovați ar fi, conform surselor paginii, câțiva consilieri locali și o mână de funcționari din Primărie, care au întocmit greșit actele de fondare a clubului. Cum, CSM e club de fugă și de alte alea? Nu e cu magistrați? Cum adică, CSM cu sport?, se spune că ar fi comentat aceștia, surprinși de încurcătură.
CC al CSM

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

112 (doi de unu şi-un doi) de Submarin Cosorescu

Ce mândru apare troleul/ savant şi botos şi urât!
Şi urci - o greşeală fatală/ - te simţi mintenaş doborât
de-un fel de acreală adâncă/ - n-ai unde s-o iei, s-o apuci -
putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

De-un deget stă slinul pe scaun,/ luceşte, te vâră în boală - 
faci silă, faci chiar pandalie,/ depresie monumentală -
îţi intră în suflet, în haină,/ şi rişti să-ţi rămână şi-n minte -
înjuri Ministerul Prostiei/ şi-ncerci "s-avansezi înainte,
spre uşa din spate", cum ţipă/ şoferul deştept ca o ghioagă,
de vrei să cobori, dacă viaţa/ măcar o secundă ţi-i dragă!

Cobori cu suflarea la gură,/ formezi doi de unu şi-un doi,
te sprijini de-un tei fără vlagă,/ încerci să te dai sprinţăroi,
dar, vai, ce salive şi flegme,/ covor de chiştoace şi muci -
putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 11542 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 18:18

9 comentarii

 • postat de ironic
  Duminică, 05 August 2018 11:01
  86.121.78.***
  Pamflet sau o crunta si trista realitate?
  0
  15
  Raportează
 • postat de cetatean
  Duminică, 05 August 2018 08:57
  95.76.1.***
  adevarul doare. dedicatiile sunt pentru cei , si nu numai, nominalizati deja ,CARE NU AU FACUT NIMIC, DECAT S-AU IMBOGATIT PE SEAMA CETATENILOR. SI EU LE DEDIC ACELEASI CUVINTE. AR TREBUI SA NE SCHIMBAM TOTI PLACUTELE DE INMATRICULARE. SI NU NUMAI . POLITIA/????????????? PE CINE OCROTESTE SI APARA???? PE SMECHERI.
  0
  4
  Raportează
 • postat de valentin
  Duminică, 05 August 2018 06:01
  82.137.9.***
  Cel mai bun pamflet, ar trebui să fiţi preluaţi de Times New Roman.
  0
  19
  Raportează
 • postat de NUE si ESTE - alta poveste!
  Sâmbătă, 04 August 2018 17:51
  95.76.2.***
  Prea bine!

  Dar in afara de NUE, va demonstrez ca exista si...ESTE - trecand peste pleonasm:

  ESTENICA - ESTEDURBACA - ESTEDOBRE - ESTEPASLARU - ESTESTEFAN - ESTETOADER - ... ESTEESTE....

  Nemuritori!

  Ca ordinea in verbul A FI, trebuie respectata!

  De regula, NUE = ESTE, deoarece ESTE, fiind primordial, l-a nascut pe NUE.

  Si ca, matematic, NUE supra ESTE, este egal cu zero, reducandu-se reciproc, zero fiind valoarea politicii romanesti de 28 de ani!

  Considerati acestea un adevar dublu, nu un pamflet, pana cand nu vom ajunge sa credem, ca, NOI INSINE,suntem, tot dublu: NUE SI ESTE!

  Si atunci cum vom fi perceputi NUEESTE?!

  Vom fi o tara de nebuni!

  Chiar vom fi pierduti!
  4
  20
  Raportează
 • postat de galateanca nemultumita
  Sâmbătă, 04 August 2018 16:54
  79.116.96.***
  @ Galatean aveti, din pacate, perfecta dreptate. Ce se intampla totusi de toti primarii Galatiului de la Durbaca incepand refac str. Basarabiei si schimba bordurile, de-a lungul fiecarui mandat ? Multa lume si-a pus speranta in actualul primar, dar se pare ca "nu-i de capul lui", altcineva comanda daca intelegeti ce vreau sa spun si nu ma refer la consilierii locali. Pacat, am fi putut avea un oras atat de infloritor...
  2
  16
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Sâmbătă, 04 August 2018 12:15
  92.86.37.***
  ... incet, incet, dar si cu ajutorul romano-suedezului inspirat - asumandu-se barbateste viteazul cu pricina ca isi risca concediul, munca din Suedia si confortul familiei - incepe si urbea asta sa se scoale din morti, sa estompeze culoarea de ciuma rosie iar votantii/adoratorii lui Bacalbasa, oricat o fi el, omul, de comic si de matusalemic, nu toti acestia stau calare pe viata vesnica!
  1
  15
  Raportează
 • postat de Marius
  Sâmbătă, 04 August 2018 07:46
  5.13.206.***
  Bravo! Macar rasul si bascalia nu ni le pot lua.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 04 August 2018 07:33
  5.14.180.***
  DEZASTRUL PSD se vede cu ochi liberi la Galaţi !!

  Precum Venezuela, Korea de Nord, toate atinse de comunism / socialism şi prostie sunt distruse.


  Acest primar NICI MĂCAR DRUMUL DE MAX 1 KM până la Plaja Brateş NU L-A ASFALTAT !!

  Este o bătaie de joc crasă, la adresa cetăţenilor gălăţeni din partea acestui primar şi a PSD lui.

  Stau PSD Galaţi şi pun borduri în ACELAŞI LOC DE 30 DE ANI - strd Brăilei, zona ţiglina şi reface a Na oară strd Basarabiei !!!!

  Dar votaţi incompetentii, ca proştii, deşi oraşul s-a scufundat în dezastru.
  1
  35
  Raportează
 • postat de Precizare la precizare
  Sâmbătă, 04 August 2018 01:13
  185.45.177.***
  Materialul nu e de fapt un pamflet, chiar asa stau lucrurile !
  1
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.