Galațiul e plin de plăcuțe cu Nuie

Galațiul e plin de plăcuțe cu Nuie
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Diaspora dictează și la Galați, dar nu ne influențează pozitiv, așa cum ne-am aștepta din partea unor compatrioți care s-au lovit de valorile și mucegaiul Occidentului. Românul stabilit în Suedia care și-a plimbat Audiul prin România ca să-i vedem plăcuțele pro-PSD le-a dat idei unor gălățeni etern nemulțumiți. Prin oraș se plimbă de câteva zile mai bine de zece autoturisme Solenza, cu numere de înmatriculare cel puțin scandaloase.

Cum să fie de rău?

Precizare, din capul materialului: literele suedezului deposedat la București de plăcuțele de înmatriculare nu sunt anti-PSD, cum s-a vorbit întreaga săptămână, sunt chiar de gașcă. Reclama negativă e tot reclamă, ca să nu facem analiză pe text.

Ce se întâmpla, până la urmă, pe tăblițele acelui Audi de Stockholm? Era un recurs la imaginație, PSD-ul nu făcea nimic în expresia devenită vedetă, ca să nu ajungem la remarca disponibilă în orice intersecție - când pomenim anumite sintagme, e important de știut de care parte a butoanelor te afli. Or Dragnea și compania nu mai sunt în genunchi cel puțin din decembrie 2016, când au câștigat alegerile.

Lipsa unui interpret cu adevărat valoros la nivelul conducerii partidului a dus, din păcate, la o avalanșă de copii palide, cel puțin în Galați, unul dintre orașele importante ale României.

Acuze nefondate, la plăcuță

Zilele trecute, cel puțin zece mașini Dacia Solenza au fost zărite în trafic cu numere de înmatriculare care ar fi trebuit interzise încă de la intrarea dinspre Movileni, de la borcanul din coasta combinatului siderurgic.

Pe plăcuțele unui hârb din 1995 scrie NUIEPLAJĂ, altul circulă cu precădere prin Mazepa cu NUIEAEROPORT, dar, conform martorilor de ocazie, au apărut la semafor și prin parcările subterane și supraetajate din Galați și combinațiile nefericite NUIEAUTOSTRĂZI, NUIEBANI, NUIEPOD, NUIETUNEL, NUIECOMBINAT, NUIEOPOZIȚIE, NUIEMAINIMIC și, poate cel mai inoportun, NUIEAPĂȘICĂLDURĂ.

Unul dintre conducătorii auto, domiciliat în Micro 13, ar fi fost chestionat de un corespondent al unei televiziuni naționale care nu pricepea de ce plăcuțele conțin atâtea greșeli. Și gramaticale, și de conținut, deci și erori de logică. Nu e îndeajuns că sunt minciuni, mai trebuie și scrise cu picioarele?

Nu mai există niciun pic de respect

"Eram sigur că asta vă va atrage atenția, de aceea le-am inscripționat cu greșeli de limbă. Nu mai e presa de pe vremuri, doar forma vă agită, nu și conținutul", a afirmat Ionuț Înmatriculeanu, de 59 de ani, cvasipensionar.

Gălățeanul furios, din motive necunoscute, susține că o grupare paralelă, eventual autoritățile, ar pregăti înmatricularea unor dube cu numere preferențiale, menite să-i ducă în derizoriu campania de conștientizare a populației. S-ar pregăti, în opinia domnului Înmatriculeanu, combinațiile NUIEADEVĂRATCESEZICEPRINPRESĂ, NUIENICIODATĂBINENUVĂERUȘINE și NUIEPROCEDURICASĂVĂVOTĂMLEGI, cu toate că administrația locală are negreșit alte preocupări, nicidecum nimicuri de acest gen.

Azi-o-vedem-și-Nuie

"Niște nihiliști!"

Așa cum era de așteptat, puzderia de plăcuțe înmatriculate în dorul lelii a trezit din amorțire responsabilii Galațiului. După o ședință-fulger, care a durat cincisprezece minute (nu erau cafele, nici apă, darămite fursecuri), aleșii locali au oferit câteva declarații, cel mai articulat fiind mesajul viceprimarului Picu Apostol Roman: "Nu ie normal, mă iertați că am început și eu cu nuie, ptiu, o fi de la filmul care l-am văzut aseară... Deci, este niște nihiliști, ca să zic așa, inși care n-a făcut niciodată nimica și care neagă un întreg sistem de valori. Nihiliști, ziceam? Nihiliști e de la nihiliști sine Deo, deci nu ie corect așa. Nu-iști, de fapt, că asta e, oameni toată ziua se plânge că nu ie. Dar ie, ce să mai, n-ai cu cine!"

Ionuț Pucheanu (primarul Galațiului): "Solențe? Niște săraci!"

Cristian Dima (președintele ALDE Galați): "Vreți să insinuați că acele Solenze sunt de la noi, adică de la Transurbul pe care îl controlăm? Și-așa suntem certați cu PSD, n-avem nevoie de acest subiect."

Dorin Otrocol (prefectul Galațiului): "Nu mă interesează subiectul, eu sunt cu pericolul pestei porcine africane. Nu insistați!"

Nuielele

Confuzie gravă la CSM Galați

Clubul Sportiv Municipal Galați, cunoscut ca CSM, și-a alcătuit echipa de conducere, cu președinte, vice, Comitet Director, a stabilit și membrii biroului de presă și marketing, a dat publicității și un logo, dar nu are momentan încărcare. Adică nu are echipe: doar handbal și hochei, pentru moment. Vinovați ar fi, conform surselor paginii, câțiva consilieri locali și o mână de funcționari din Primărie, care au întocmit greșit actele de fondare a clubului. Cum, CSM e club de fugă și de alte alea? Nu e cu magistrați? Cum adică, CSM cu sport?, se spune că ar fi comentat aceștia, surprinși de încurcătură.

CC al CSM

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

112 (doi de unu şi-un doi) de Submarin Cosorescu

Ce mândru apare troleul/ savant şi botos şi urât!

Şi urci - o greşeală fatală/ - te simţi mintenaş doborât

de-un fel de acreală adâncă/ - n-ai unde s-o iei, s-o apuci -

putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

De-un deget stă slinul pe scaun,/ luceşte, te vâră în boală - 

faci silă, faci chiar pandalie,/ depresie monumentală -

îţi intră în suflet, în haină,/ şi rişti să-ţi rămână şi-n minte -

înjuri Ministerul Prostiei/ şi-ncerci "s-avansezi înainte,

spre uşa din spate", cum ţipă/ şoferul deştept ca o ghioagă,

de vrei să cobori, dacă viaţa/ măcar o secundă ţi-i dragă!

Cobori cu suflarea la gură,/ formezi doi de unu şi-un doi,

te sprijini de-un tei fără vlagă,/ încerci să te dai sprinţăroi,

dar, vai, ce salive şi flegme,/ covor de chiştoace şi muci -

putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 11775 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.