Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Producătorul francez Citroen a lansat o pereche de ochelari prin care doreşte să îmbunătăţească experienţa de călătorie, în special pentru pasageri. Aceştia se numesc "Seetroen" şi sunt special realizaţi pentru a preveni şi "trata" senzaţia de rău de mişcare asociată călătoriilor atunci când faci altceva decât să te uiţi pe geam. Într-o lume în care smartphone-ul sau tableta este un bun partener de călătorie, probabil că aşa ceva este cu adevărat necesar.

Ochelarii Seetroen nu sunt tocmai o pereche de ochelari obişnuiţi. Aceştia nu au lentile, de exemplu, iar, pe lângă cele două orificii, beneficiază şi de alte două orificii laterale. În jurul acestor "lentile" au fost ataşate tuburi circulare cu lichid albastru, umplute pe jumătate. Acestea funcţionează asemeni unui boloboc şi pot reda vizual către pasager senzaţia de mişcare. Cercurile din partea din faţă redau mişcarea pe orizontală, în timp ce cercurile de pe laterale redau mişcarea verticală.

Întrucât răul de mişcare apare atunci când persoana în cauză nu are un raport vizual pentru mişcările vehiculului în care se află, aceşti ochelari ar trebui să ofere exact ceea ce lipsea pentru a evita senzaţia neplăcută. Conform Citroen, ochelarii Seetroen au fost testaţi riguros şi au avut efect în 95% dintre cazuri, senzaţia de rău putând dispărea după numai 10 minute. Citroen recomandă utilizarea pentru persoane de la 10 ani în sus, întrucât atunci se dezvoltă complet urechea internă.

În ciuda faptului că arată ca o pereche de ochelari pentru copii realizată din plastic, Seetroen nu este un produs ieftin. Citroen cere 100 de euro pentru aceşti ochelari, aceştia fiind "compatibili" cu orice tip de vehicule, de la autoturisme la autobuze, avioane şi trenuri.

Sursa: go4it.ro

Citit 1000 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 16:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro