Compromis | Opinia medicului: Într-o relație monogamă trebuie să faci sex și când nu ai chef
Foto: Unica.ro

Compromis | Opinia medicului: Într-o relație monogamă trebuie să faci sex și când nu ai chef
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Adesea, persoanele aflate în relaţii monogame consideră că au dreptul să refuze să facă sex cu partenerul pur şi simplu pentru că nu au chef. Deşi poate să pară o alegere firească, un medic este de părere că lipsa de chef nu este un motiv suficient pentru a te sustrage de la una dintre cele mai importante îndatoriri conjugale.

În urmă cu câţiva ani, medicul american Tevna Tayler a stârnit controverse în mediul online după ce a explicat, într-un articol pentru publicaţia ”Yourtango”, de ce partenerilor implicaţi într-o relaţie monogamă nu li se mai aplică afirmaţia „este corpul meu şi eu decid ce trebuie să fac”, în ceea ce priveşte viaţa sexuală.

„Deşi este o afirmaţie cât se poate de adevărată, în principiu, aceasta nu mai este la fel de valabilă pentru persoanele care au o relaţie monogamă. De exemplu, chiar dacă ai chef să faci sex într-o zi cu tipul sexy pe care l-ai întâlnit la o cafenea, dar vrei să-ţi păstrezi relaţia monogamă, atunci nu ai cum să faci asta pentru că ţi-ai luat un angajament care nu permite acest lucru. Trupul tău, în sens sexual, îţi aparţine, dar îi aparţine şi partenerului tău. Iar dacă respecţi relaţia monogamă şi îţi respecţi partenerul, atunci nu mai eşti singura persoană de care trebuie să ţii cont atunci când iei decizii referitoare la corpul tău, sexual vorbind”, punctează medicul.

Specialista consideră că, atât timp când nu este vorba despre o relaţie în care partenerii au libertatea de a face sex şi cu alte persoane, dinamica de cuplu se schimbă. ”Decizia în această situaţie este luată parţial şi de partener, într-o relaţie monogamă. Din clipa în care hotărăşti că partea sexuală a vieţii tale se află şi în puterea partenerului, iar el acceptă acelaşi lucru, regulile sunt altele”, punctează Tevna Tayler.

Citit 3538 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 14:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.