Trei mituri legate de sex care îți dau viața de cuplu peste cap

Trei mituri legate de sex care îți dau viața de cuplu peste cap
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Convingerile false cu privire la acţiunea din dormitor pot distruge, în unele cazuri, relaţia de cuplu, motiv pentru care faimosul sexolog britanic Tracey Cox a demontat mituri despre sex şi a explicat cum stau, de fapt, lucrurile.

Sexul bun este spontan

Primul mit este acela potrivit căruia sexul bun este spontan şi se întâmplă în mod natural. Această gândire este naivă şi imatură, făcându-i pe oameni să aibă dubii în privinţa relaţiilor funcţionale şi sănătoase. După ce aţi locuit împreună timp de zece ani, este foarte puţin probabil să mai fiţi spontani sau foarte pasionali. Sexul bun în cadrul relaţiilor de lungă durată este foarte adesea planificat şi ambii parteneri fac eforturi uriaşe pentru a-şi menţine viaţa sexuală fericită.

Sexul este mai bun când sunteţi tineri

Un sondaj de opinie realizat de organizaţia ”Relate” relevă faptul că în anii sexuali de vârf, mai exact în jurul vârstei de 30 de ani, cele mai multe cupluri sunt ocupate cu creşterea copiilor, cu grijile legate de ipotecă, carieră, sexul fiind preponderent ignorat sau mai degrabă o sursă de stres decât una de plăcere. Încrederea sexuală, potrivit acestuia şi altor sondaje, atinge apogeul la vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani. Un alt studiu realizat în 2015 dezvăluie faptul că 54 la sută din bărbaţii şi 31 la sută din femeile cu vârste de 70 şi 80 de ani fac sex de cel puţin două ori pe lună.

Bărbaţii vor să facă sex tot timpul

Societatea înţelege fluctuaţiile de dorinţă ale femeilor pe toată perioada lunii, pe motiv de schimbări hormonale sau de menstruaţie. Dar atât bărbaţii, cât şi femeile au perioade din zi, din săptămână sau din lună în care au mai mult chef de sex sau deloc.

Citit 3918 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 14:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.