Ora de cocktail – Abbey şi Alaska

Ora de cocktail – Abbey şi Alaska
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Citat în numeroase reţetare internaţionale, Abbey este un cocktail clasic pentru după-amiază. Nu se cunoaşte originea numelui său (abbey, în limba engleză, înseamnă „mănăstire”).

- Ingrediente necesare: 2/4 gin, 2/4 suc de portocale, câteva picături de Orange Bitter.

- Mod de preparare reţetă: Se agită puternic în shaker toate ingredientele cu gheaţă cristalizată şi se toarnă, filtrându-l, în cupa mică pentru cocktail. Se decorează la sfârşit cu o vişină mică, aşezată pe marginea paharului.

- Recomandări: Prima constă, pur şi simplu, în înlocuirea picăturilor de Orange Bitter cu Angostura Bitter, servind, apoi, cocktailul într-un pahar old fashioned.

Varianta cea mai importantă este, însă, cea compusă din 2/4 gin, 1/4 suc de portocale, 1/4 vermouth roşu şi câteva picături de Orange Bitter. Decorarea poate fi aceeaşi ca în reţeta de bază.

În varianta crustă, marginea paharului, udată în prealabil cu suc de portocale, este trecută prin zahăr; în acest caz, decoraţiunea va fi o coajă de portocală tăiată în spirală.

Alaska

Apărut în Statele Unite, la începutul secolului, este un cocktail clasic, uşor de preparat, un bun relaxant şi un foarte bun digestiv.

- Ingrediente necesare: 3/4 gin şi 1/4 Chartreuse galbenă.

- Mod de preparare reţetă: Se amestecă rapid în shaker toate ingredientele cu gheaţă cristale şi se toarnă în cupă.

- Recomandări: Există o variantă care adaugă la ingredientele tradiţionale o îmbunătăţire cu câteva picături de Orange Bitter. Mai sunt, totuşi, multe alte variante.

Aceste băuturi le puteţi servi în CLUB PLANET. Reţetele au fost prezentate de Dan Ghioc, bar manager, absolvent Absolut Akademy Sweeden, precum şi Exquisite Bar Solution Complet Training.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.