Managementul administrativ al casei, pe Whatsapp

Managementul administrativ al casei, pe Whatsapp
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ela Crăciun, mai nou cunoscută ca SuperMom pentru că blogul ei de parenting a devenit cel mai citit din România, se pregăteşte să dea naştere celui de-al treilea copil. Ea îşi împărtăşeşte experienţele din timpul sarcinii şi la emisiunea #Jurnaldesarcină de la radio Itsy Bitsy, dar a răspuns şi celor zece întrebări din interviul fulger al agentiedepresamondena.ro.

Reporter: Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la părinţi?

Ela Crăciun: Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la părinţi a fost că nu trebuie să îmi pierd niciodată încrederea în oameni. Mi-au mai spus şi că primul om în care trebuie să am încredere trebuie să fiu eu. Acest sfat m-a ajutat de cele mai multe ori în situaţiile în care busola mea nu a funcţionat foarte bine. Încrederea în mine a fost punctul de plecare în cele mai multe proiecte dar încrederea în ceilalţi a fost cea care m-a ajutat să le cresc.

Rep: Ai avut vreo poreclă în copilărie?

E.C.: Nu am avut o poreclă în copilărie. Mă alintau părinţii mei destul de mult încât nu mai era loc şi de o poreclă.

Rep: Care este cel mai bun mod de a petrece o duminică ploioasă?

E.C.: Teoretic, cea mai bună metodă ar fi să stau în casă şi să citesc o carte şi să beau un ceai cu ginseng, în timp ce ascult ploaia care bate în geam. Practic, într-o zi ploioasă copiii stau închişi în casă şi îşi manifestă energia într-un spaţiu limitat. Acest lucru înseamnă că eu trebuie să mă joc cu ei, să alerg sau să îi împiedic să se uite la televizor. Dacă este o zi de lucru, în peisaj mai intră şi telefoanele şi laptopul, iar la finalul ei probabil că nici nu aş avea timp să observ când s-a oprit ploaia.

Rep: Ce găteşti cel mai bine?

E.C.: Îmi place să experimentez în bucătărie. Nu am un fel de mâncare pe care să îl fac foarte des. În general combin reţetele tradiţionale de mâncare cu ingrediente noi şi sănătoase pentru cei mici. În video-urile de pe canalul pe de Youtube pun toate experimentele mele din bucătărie.

Rep: Ce gest romantic te impresionează?

E.C.: Când stă soţul meu o zi întreagă cu copiii. (râde) După mai mult timp în care eşti parte a unui cuplu care funcţionează foarte bine intuitiv, gesturile romantice pot părea foarte diferite. Din fericire pentru mine, beneficiez şi de gesturi romantice clasice, precum iniţiativa de a pleca în călătorii împreună sau, pur şi simplu, să primesc un buchet de flori atunci când este momentul.

Rep: Care este lucrul pe care îl iei mereu cu tine când călătoreşti, dar care nu se numără printre lucrurile absolut necesare?

E.C.: Balsamul de buze. Îmi este imposibil să călătoresc fără el, dar nu ştiu dacă ar putea fi trecut pe lista celor mai importante lucruri într-o călătorie. Prietenii mei ştiu deja că o mare parte din greutatea bagajului meu este dată de produsele de îngrijire personală fără de care nu concep să părăsesc casa.

Rep: Ce treburi casnice urăşti să faci?

E.C.: Nu pot spune că urăsc ceva în mod specific dar aş putea spune că nu mă ofer voluntar să calc şi să duc căţelul la veterinar. Dacă este nevoie le fac pe amândouă, dar nu sunt pe lista lucrurilor pe care le fac cu entuziasm.

Rep: Care este cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat până acum, anul acesta?

E.C.: Faptul că voi avea al treilea copil cred că umbreşte restul activităţilor personale şi profesionale de anul acesta, dar le şi completează în acelaşi timp. Pe plan profesional, vestea că voi aduce pe lume un băieţel a reprezentat unul dintre motivele care m-au determinat să lansez un nou proiect radio, în colaborare cu Itsy Bitsy, intitulat #Jurnaldesarcină.

Rep: Te uiţi pe Netflix? Care este serialul tău preferat?

E.C.: Mă uit rar la Netflix pentru că nu prea am timp. Am început să mă uit la câteva seriale, dar când adormi la fiecare episod este greu să urmăreşti toată intriga.

Rep: Pe cine bombardezi cu cele mai multe mesaje?

E.C.: Pe toată lumea, atunci când este nevoie. Scriu sute de mesaje zilnic, atât pentru serviciu, cât şi pentru organizarea casei. În unele zile, pot spune despre mine că fac managementul administrativ al casei pe Whatsapp. Partea bună este că funcţionează, aşa că voi continua să îmi tastez drumul către organizarea activităţilor zilnice.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 1606 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 10:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.