Pamflet. Mult zgomot pentru un nimic

Pamflet. Mult zgomot pentru un nimic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Liviu Dragnea i-a zăpăcit pe pesediştii contestatari. Gata! De-acum încolo, Livache nu mai poate fi întors din drumul spre titlul de SUPREM. El a câştigat, iar de pierdut au pierdut nu doar contestatarii. Au pierdut românii în general şi gălăţenii în particular. Motiv să facem iarăşi haz de necaz.

Soluţia cea mai bună: poziţia lui Liviu Dragnea să fie decisă la referendumul pentru redefinirea familiei

Pentru că CEx de vineri oricum nu produce mari efecte, societatea civilă cere o consultare mult mai largă decât un simplu vot în cadrul PSD. Astfel, potrivit unor propuneri venite pe calea internetului, se cere o consultare populară chiar în ziua referendumului pentru redefinirea familiei. "Oricum banii la referendum se toacă aiurea, măcar să stabilm o chestie cu Dragnea. Se poate lejer adăuga o întrebare de genul "pe ce poziţie să stea Liviu Dragnea la PSD". Şi să fie mai multe căsuţe libere, în care cei prezenţi la referendum să detalieze poziţiile în care îl vor pe Liviu Dragnea", a explicat un reprezentant al societăţii civile.

Multe voci susţin că, în felul acesta, ar creşte semnificativ şi numărul celor prezenţi la referendum. "În actuala formulă, doar câţiva radicali, adică 10-12 la sută dintre români ar fi interesaţi să participe la referendum. Dacă ar apărea întrebarea şi despre poziţia lui Dragnea, cu siguranţă prezenţa ar urca spre 70-80 la sută. Sunt foarte mulţi români care doresc să îi arate lui Liviu cum să stea atât la PSD, cât şi la Camera Deputaţilor sau chiar pe stradă", a mai comentat sursa citată.

Din nefericire, nu am putut obţine o poziţie oficială de la Liviu Dragnea, acesta având telefonul închis pe tot parcursul zilei de ieri. "Nu sunteţi primii cărora le întoarce spatele", a explicat un membru PSD pe care l-am contactat ca să ne ajute să ne conectăm cu Liviu Dragnea.

Ședința CEx al PSD ar putea fi invalidată, din cauză că membrii PNL cu drept de vot nu s-au prezentat

Votul din Comitetul Executiv al PSD ar putea fi reluat. Conducerea PSD ia în calcul invalidarea votului din cauză că membrii PNL cu drept de vot în cadrul CEx au lipsit de la şedinţă. "Nu ştim care a fost cauza, dar cert este că nu au fost prezenţi la întrunire. Şi, conform statutului PSD, nicio decizie internă nu poate fi validată fără ca reprezentanţii PNL să-şi exprime opinia şi votul. Aşadar, vom evalua în ce măsură absenţa lor a contat la numărătoarea finală şi vom lua o decizie", a explicat o sursă din cadrul PSD.

În cazul în care votul va fi reluat, ca să nu mai existe riscul unei a doua invalidări, peneliştii vor primi două ministere în Guvernul Dăncilă. "Trebuie să îi stimulăm să îşi facă treaba", a completat sursa din cadrul PSD.

Prin Liviu Grai

Alte ştiri legate de CEx al PSD

* Veşti bune pentru Galaţi! Pentru că PSD Brăila a vrut capul lui Liviu Dragnea, podul nu se mai face peste Dunăre, ci peste Brăila.

* PSD Galaţi a negociat cu toată lumea înainte să se decidă. Mihai Tudose le-a promis gălăţenilor zece damigene de tulburel, în vreme ce Liviu Dragnea le-a promis cheile de la crama lui Tudose.

* Picu Apostol Roman chiar avea dreptate! Galaţiul nu este cu nimic mai prejos faţă de oraşele din Ardeal. PSD Galaţi a votat exact la fel ca şi filialele de peste Carpaţi.

* Florin Pâslaru a profitat de faptul că toţi ochii erau aţintiţi către CEx şi a mai dat un tun de 100.000 de euro.

* Ionuţ Pucheanu a demonstrat încă o dată că e om de bază la Galaţi! Cât au fost plecaţi şefii de partid la Bucureşti, s-a dus la sediul PSD şi a şters praful de pe biroul şefului de filială.

* Nu l-au uitat nici pe Picu Apostol Roman! La întoarcere, delegaţia gălăţeană i-a adus un biscuite recompensă crocant.

* Din reflex, la şedinţă PSD a venit şi Eugen Durbacă.

Dexonwine

De ce nu s-a prezentat Nicolae Bacalbaşa

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa nu a fost prezent la şedinţa CEx. El a fost reţinut cu alte probleme, vineri fiind şi Ziua Mondială de luptă împotriva maladiei Alzheimer. "Domnul Bacalbaşa nu a venit la întrunirea de la Partid. L-am sunat să îl întreb dacă vine şi mi-a zis că nu îşi aminteşte dacă este sau nu membru al CEx", a explicat Liviu Dragnea. Contactat telefonic, Nicolae Bacalbaşa a fost foarte confuz: "Ce CEx? Ce Ziua Alzheimer? Nu ştiu, nu îmi amintesc nimic".

Ziua Maladiilor

Două "piese" Matinale

Două "piese" matinale,/ îmbrăcate cu stridenţe,

flecăresc fără oprire/ - nu mai spun "fără ruşine" -

nimenea nu le observă,/ nu le face vro morală,

nimenea nu le şopteşte/ "dă, mamă, cu biciu-n mine"!

Amândouă-s parfumate/ - peste limite normale -

cu "lancome" şi "thierry",/ cu "dior" şi cu "malone" -

printre-aceste "condimente",/ put a usturoi cu ceapă -

ce mai dive maladive!.../ ce mai ţaţe tâmpo/fone!

(Paranteză: gându-mi fuge/ până lângă Ţeapă-vodă,

ca să-l rog rugarea ceea/ a Poetului... dar, iată,

tutele apreciază/ că mi-s "dragi" ca musca-n ciorbă,

îmi fac semne virtuale.../ parc-aş fi-ntr-o ambuscadă!)

Să le încetez din iureş?.../ caţele îmi perforează

gândul cest est/etic, tandre,/ mândre ca nişte burghie

n-ochişorii daţi cu cremă,/ congestionaţi de ură -

ce mai "doamne" nacafale!.../ ce focare de prostie!!!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2876 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.