Galațiul ia și premiul Fram, Ursul Polar

Galațiul ia și premiul Fram, Ursul Polar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fix acum o săptămână eram loviți de informația conform căreia municipiul reședință de județ a împușcat premiul pentru "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială", în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România. Se pare că cineva din administrație are o pilă undeva, sus, deoarece Organizația Temperaturilor Scăzute și Nepermis de Scăzute în Incinte le-a oferit în weekend mai-marilor orașului distincția de "Fram, Ursul Polar", cu felicitări, pentru gerul din cele șaptesprezece unități școlare gălățene.

Îl dezghețăm pe Murphy

12, 14 grade Celsius în sălile de curs, iar acolo unde erau 16 ai fi putut da startul unui concus de tricouri ude. Iată o glumă proastă menită să umbrească cea mai nouă distincție a Primăriei Galați: premiul "Fram, Ursul Polar" pentru atmosfera de Kamceatka din școlile orașului în care nu funcționau până vineri instalațiile de încălzire. Șaptesprezece la număr, cifră care astăzi ar trebui să fie subțiată, însă nu e obligatoriu. Murphy a jucat la cel mai înalt nivel și, dacă i s-ar aduce la cunoștință realitatea gri-bej din unitățile școlare gălățene, ar confecționa următoarea filosofie: Instituția care în noiembrie nu are căldură în calorifere își va face rost de luni de brumar și în decembrie, ianuarie, februarie și martie. Uneori, chiar și săptămâni autentice de februarie. Ori e ger de crapă pietrele, ori ne batem joc de noțiuni?!

"De emoție, am cerut un grad în plus în birou"

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a fost luat prin surprindere de diploma semnată și ștampilată de Organizația Temperaturilor Scăzute și Nepermis de Scăzute în Incinte. "După ce am fost felicitați la Gala Asociației Municipiilor din România, e vorba de Excelența în Sănătate și Asistență Socială, chiar nu mă așteptam să se vorbească atât de frumos și în acest context. Dacă o s-o ținem numai în premii, cred că vor crăpa de invidie municipiile vecine, precum Brăila sau Focșaniul. M-a luat un fior pe șira spinării de emoție, vă dați seama, și am rugat-o pe secretară să mai ridice cu un grad temperatura din birou, altfel mi-ar fi tremurat și genunchii", ne-a declarat îmbujorat edilul-șef, menționând că nu merită singur toate aplauzele. Pucheanu i-a nominalizat și pe subalternii săi, diverși directori de direcții și servicii publice, dar și pe responsabilii Distrigaz.

Nici școlarii n-au fost omiși

Elevii din unitățile de învățământ care sunt nevoiți să se dezbrace atunci când ies din școală, afară fiind evident mai cald decât în bănci, n-au fost uitați de conducătorii municipiului, așa cum în mod eronat consideră unii dintre cititorii "Vieții libere". Copiii au fost incluși de urgență în programul "Nelu și Antigelu’", chestiune care se traduce astfel. În fiecare dimineață, de luni până vineri, ei primesc câte o sută de mililitri de antigel, ca să poată prinde și ultima oră de curs a zilei. Cine este Nelu? Nu se știe, poate fi colegul de la geam care tușește cel mai tare din clasă, poate fi ăla cu roșu în gât din primul rând, poate fi doar o licență de marketing, adică o rimă care să îmbrace la standarde comunitare produsul "Nelu și Antigelu’". Doar suntem în Uniunea Europeană, nu-i așa?

Geru’ Seinfeld

Black Friday, ziua lui Picu

* Lucrătorii unei societăți edilitare asfaltau la sfârșitul săptămânii trecute în Galați pe timp de ninsoare. De fapt, Dumnezeu greșise ingredientele: s-a trezit din senin să dea cu fulgi, în timp ce alde Dorel chiar aveau treabă.

* Clădirea Consiliului Județean a fost luminată în violet pentru a marca Ziua Prematurității. Așa cum se știe, luni în șir, Grădina Publică a fost neluminată pentru a marca Zilele Incompetenței. Și ale Nepăsării.

* De Serbările Orașului, ar putea concerta Margareta Clipa, Omul din Sarmisegetuza, Mihaela Gurău și Verona Adams. Sunt la fel de cunoscuți precum candidații PNL Galați pentru alegerile din 2020. Trăiește clipa, Margareta Clipa!

* De Sfântul Black Friday, viceprimarul Picu Apostol Roman a fost felicitat de colegii din Consiliul Local. Rămâne singurul gălățean care a știut să-și cumpere la promoție un loc de vice într-o astfel de Vinere Neagră.

Serbară la bară

PNL atacă alegerile din 2020

S-a terminat cu era PSD la conducerea orașului! Consilierul local Onuţ Atanasiu şi fostul consilier judeţean Petrişor Potec s-au înscris oficial în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria municipiului Galaţi la alegerile din 2020. În ultima clipă a fost, se pare, invalidată candidatura altui cetățean model, care n-a dat niciodată cu bormașina, care n-a pus varză în balcon și care nu și-a aerisit niciodată apartamentul deschizând ușa de la intrare după ce a gătit nevastă-sa pește prăjit. Ăsta chiar avea șanse.

Onuț Ucheanu

Odă samsarului Încăpăţânat de Submarin Cosorescu

Ia-ţi bagajul şi te cară, domnule samsar,

unde ăla a dus aia!... este în zadar

să mai pierzi atâta vreme pe la noi, aici...

du-te, încă te primeşte... groapa cu furnici!

Ia-ţi căţeii şi purceii, fugi unde-ai vedea,

ia-ţi şi diva... maladiva trasă la rindea...

şi jucaţi-vă de-a scroafa moartă-n păpuşoi,

şi-nvăţaţi că unu face cât doi supra doi!

Bate chişca pe maidanul unde te-au şcolit

cei cu encefal de muscă, şi te-au dat cu flit,

să-ţi alunge chiriaşii de la subsuori,

chiar şi de prin alte locuri doldora de... flori!

Şi să vii când s-o întoarce ăla din pământ...

ăla care... ştii tu care... n-a mai stat la rând

şi şi-a pus destinu-n groapa de pe trotuar!...

Haide, ura... şi... la gară, domnule samsar!

Galațiul în imagini. Vocea cetățeanului, vocea politicianului

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 3572 ori Ultima modificare Duminică, 19 Noiembrie 2023 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.