Surpriză | Se bârfea că politicienii gălățeni n-au niciun Dumnezeu. Picu și Pucheanu, frați de Cruce
Foto: colaj-pamflet

Surpriză | Se bârfea că politicienii gălățeni n-au niciun Dumnezeu. Picu și Pucheanu, frați de Cruce
Viceprimarul Picu (primul din stânga) și edilul-șef Pucheanu, la fotografia de final a cursei de Bobotează
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Galațiul a depășit de câțiva ani complexul de a fi condus numai de oameni aflați în pragul pensionării sau trecuți bine de această graniță. Ieri, pe malul Dunării, ne-a fost servită dovada vie că tinerii din administrație sunt și curajoși, nu numai din cale-afară de competenți. Primarul Pucheanu a scos Crucea din bătrânul fluviu de sub nasul "vicelui" Picu, cei doi temerari fiind aplaudați la scenă deschisă.

Consilierul și termoplonjorul

Praznicul Botezului Domnului, numit în popor Bobotează, a trezit ieri dimineață bărbații din administrația municipiului Galați. Viceprimarul Picu Apostol Roman a crezut inițial că e un eveniment dedicat europarlamentarului Dan Nica. "Chiar îmi ziceam la cafeaua de duminică seară, că eu cafeaua de luni dimineață mi-o savurez duminica seară, ca să fiu primul, că lunea mă trezesc mai târziu... Îmi ziceam, băi, vine Botezul Domnului, deci e vorba de domnul Nica, nu știu alt domn prin zonă. Păi, dacă nu era el, mai pupam eu postul de viceprimar? E adevărat, și eu am jucat tare, dar orișicât, semnalul a venit de la el. Și am zis că trebuie să mă bag, chiar dacă nu aveam niciun chef", povestește oficialul dunărean. Se aude că Picu și-a trimis în acest sens consilierul, pe Romeo Marin, cu un termoplonjor ca să încălzească Dunărea.

Mergea și un foc de artificii

La auzul veștii că al său colaborator (până la alegerile locale din 2020) va sări de pe mal la ceremonialul sfințirii apelor de Bobotează, edilul-șef a luat o aspirină și s-a prezentat la fața locului direct în costum de baie. Câteva băbuțe prezente pe Faleza Superioară au fost tentate să creadă că sunt martorele unei alegorii: primarul vine iarna în chiloți ca să ne anunțe că la vară vom putea face plajă la umbra Turnului de Televiziune. Interesant, al naibii de bine gândit... Dar de unde? După ce Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a aruncat crucea în fluviul aproape înghețat, Ionuț Pucheanu a plonjat ca un delfin și a capturat sfântul obiect: "Am ieșit și anul ăsta pe plus, iată-l! E adevărat, trebuie să mai dau puțin din burtă, dar n-are rost să mă grăbesc. Dacă ies încă o dată primar, n-o să mă îngraș la loc?". Șeful municipalității l-a întrebat apoi în particular pe Î.P.S. Casian de ce n-a prevăzut în proiect și un foc de artificii.

Picu înotase până la insuliță

Oamenii aflați pe margine au aplaudat frenetic nebunia celor doi politicieni de a înfrunta temperaturile neprietenoase ale apelor Dunării și s-au întrebat de ce cursa n-a fost câștigată de viceprimarul Picu. Pare mai bine legat, a mers la sala de forță mai mult decât Pucheanu și cam aici se termină lista argumentelor. Explicația le-a oferit-o el însuși jurnaliștilor: "Nu m-a interesat neapărat crucea, eu am vrut să profit de ocazie și să mă duc pe insulița aia unde a scris PNL-ul ceva legat de sex, droguri și păcănele, dar n-am mai găsit-o. Și mai e ceva de semnalat: pe margine au fost foarte multe doamne interesante care au avut ce vedea la pectoralii mei. Ușor-ușor, trebuie să intru în campania electorală, dacă nu mă mulțumesc cu cea matrimonială". La final, cei doi bărbați au fost serviți cu un cocteil de Agheasmă Mare.

DJ Bobotează

Pamflet în versuri

Aut şi stop cardiac (cârdăşie) de Submarin Cosorescu

Un tip necioplit, îndrăgind neam/prostia,

mănâncă seminţe şi scuipă-n decor...

şi urlă spre ceruri, şi urlă întruna:

vreau fotbal, vreau fotbal (să am până mor)

şi vreau şi manele, şi vreau şi scandaluri,

vreau zgomot, sunt virus de soi maladiv,

vreau lene, nu vreau cârdăşie cu munca...

aşa mă distrez şi aşa mă cultiv!

Ce tare mi-i drag sprintenelul din frunte,

pe care noi, ceşti ţăcăniţi, l-am ales

să poarte stindardul cetăţii departe,

destoinic şi straşnic... dibaci, fără stres

(ca el) n-a fost nimeni, vreodată, la cârmă,

şi nimeni, nicicând, nu a fost mai scurmac

pe străzi şi prin creieri... (hai, bă, încetează,

oraşul e-n aut şi-n stop cardiac!)

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Celelalte evenimente

"Avariile apar în februarie"

* Corespondenții paginii Pamflet ne transmit că în Galați încă mai sunt blocuri încălzite de centralele de cartier. "Din nefericire, nu s-a spart nicio țeavă de Crăciun sau Revelion, așa cum anticipam, dar iarna e abia la început. Cel mai frumos ar fi să apară avariile prin februarie, când vor fi minus 15 grade Celsius", afirmă maistrul Ionică Presiune, de la unul dintre punctele termice din oraș.

* Meteorologii anunță că în zilele următoare ar putea ninge și mai consistent în Galați. În paralel se va relua și campania de asfaltare a bulevardelor din municipiu.

* Un angajat străin în România trebuie să aibă, începând din această lună, o remuneraţie echivalentă cu valoarea salarului mimin brut, adică măcar 2.080 de lei. Altfel, adio viză de lungă ședere! Sirienii cazați la centrul de lângă Turnul de Televiziune nu sunt de acord cu această modificare și vor emigra în Germania.

* Potrivit Direcției Județene de Statistică Galați, ne confruntăm cu o situație neașteptat de proastă: avem doar un divorț la fiecare cinci căsătorii. Conform surselor paginii Pamflet, politicienii județului vor încerca să ne arate că se poate și altfel. Mai întâi trebuie să-și convingă secretarele să se apuce de gătit.

Siriana lui Manole

Șantierul Damen va fi desființat

Informația conform căreia Șantierul Naval Damen Galați intră în noul an cu o flotă de aproape 20 de nave, multe alte proiecte fiind în plină desfășurare, de unde și titlul că această uzină e la nivel de Liga Campionilor, a enervat autoritățile locale și centrale. Zona de sud-est a României trebuia să rămână subdezvoltată, deci săracă. Prin urmare, Guvernul României, prin Ordonanță de Urgență, va desființa Șantierul Damen. "Adică o tot lungim cu podul peste Dunăre și ne ies toate amânările, dar facem performanță cu Șantierul Naval? Nu se poate, e sabotaj", a declarat un europarlamentar gălățean.

Navalea Plângerii

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4373 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 09:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.