LVA-ul are Aqualand, Pedagogicul - aeroport! Senzațional. Nu numai Liceul de Marină o duce bine, cu cele 33 de centrale (PAMFLET)

LVA-ul are Aqualand, Pedagogicul - aeroport! Senzațional. Nu numai Liceul de Marină o duce bine, cu cele 33 de centrale (PAMFLET)
Zi de școală? Pardon! Nu vedeți cât de fericiți sunt elevii de la CNVA? Iar au băgat plajă și piscină. Ca la Disneyland
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unitățile de învățământ preuniversitar din Galați chiar au cu ce se lăuda: România cunoștea până ieri doar cazul grupului școlar al marinarilor de apă dulce, acolo unde există centrale termice pentru fiecare elev, însă realitatea este complexă. Pe scurt, orice își dorește gălățeanul care tinde spre confortul occidental se găsește la unul dintre liceele din municipiu: plajă, piscină, aeroport, tunel, spital regional etc.

Putem încălzi Capitala

Nu trebuie să ne mirăm că liceul din oraș cu poate cei mai puțini elevi se încălzește mai tare decât școlile profesionale de la ecuator: de ce pare o investiție nelalocul ei impresionanta flotă de 33 de centrale termice? Niciodată nu este prea mult atunci când îți dorești binele. Pagina de Pamflet a mers pe firul poveștii pentru a dezvălui adevărata moștenire a Galațiului. Într-o perioadă în care se vorbește despre readucerea rezervelor de aur în țară, urbea de la Dunărea de Jos îi arată lumii că se poate și așa. La Marină există potențial pentru a încălzi întregul București, însă ce spuneți de faptul că CNVA-ul, cunoscut ca Liceul Vasile Alecsandri sau LVA, are ditamai plaja cu piscină și cormorani? Nu bătea la ochi faptul că, de atâta amar de vreme, nu mai funcționează un bazin descoperit la Dunăre? Acesta e motivul!

Check-in-ul, zilnic, spre Dubai

E foarte posibil ca la CNVA să existe și Aqualand, la fel cum Pedagogicul de pe bulevardul Brăilei a inaugurat de ani verzi un aeroport. Din curtea colegiului se poate zbura pe mai multe rute, inclusiv spre Dubai și Seychelles. "Nu vă pot spune prea multe, sunt puțin amețit, am încurcat sticlele, cred că am băut substanță pentru degivrarea avioanelor, mă iertați", s-a scuzat unul dintre gardienii de la intrarea în instituția de învățământ.

A fost momentul în care am aflat de ce în fiecare zi, de luni până vineri, prima bandă a străzii este integral ocupată de maşini în orele după-amiezii: se face check-in-ul pentru diverse destinați exotice, nicidecum nu sunt așteptate odraslele de către părinți. Nu poți veni cu ditamai bolidul la Pedagogic doar pentru acest motiv. E clar că Galațiul are aeroport și se zboară în draci pe toate meridianele.

Cinci cinematografe la CFR!

Pe modelul „patentat” de minerii analfabeți la începutul anilor ’90, „s-a descoperit la penețeu” mai multe grozăvii (le puteți citi pe coloană!). E important de știut, printre altele, că municipiul nostru a avut dintotdeauna cinema, cu toate că unii se lamentau prin 2013-2014 că Johnny Depp și Charlize Theron nu pot fi urmăriți pe un ecran mare în ditamai aglomerația de peste 200.000 de suflete. Fals! Liceul CFR număra acum un deceniu mai bine de cinci cinematografe cu circuit închis, toate de ultimă generație, dar apariția multiplexului de la mall și a sălii de filme Manole i-a afectat activitatea. Concluzia e clară: îți dorești un oraș cu toate cele, ca afară? Mergi la liceu, la oricare dintre ele! Altfel ar vota românii care au călcat măcar o dată poarta unei unități de învățământ preuniversitar.

Centra-la-la

Pamflet în versuri

Poftiţi la maimuţe! (pastel asezonat) de Subamrin Cosorescu

Poftiţi la maimuţe!... poftiţi la maimuţe!...

estimp, s-au făcut din belşug... şi v-am spus:

de la gât în jos, iată, sunt pline şi plinuţe...

şi sunt goale şi goluţe, iată, de la gât în sus!

Nu vă sfiiţi!... n-o mai faceţi pe cavalerii!...

pot fi duse cu banana, cu telefonul mobil,

cu limuzina şi cu vorba-n vacarmurile serii,

când intră-n de/cadenţă bombiţele fără fitil!

Veniţi cât mai mulţi!... în junglă este loc

pentru toată pleava şi puzderia... şi pentru

cei de la margine, bătuţi în cap de ne/noroc...

şi pentru cei mofturoşi, cu aere de centru!

Lăsaţi la naiba respectul!... nu mai are rost

în jungla modernă, năclăită de goi şi golani...

sărmanilor, voi nu ştiţi care-i preţul de cost...

năpustiţi-vă, maimuţoilor contemporani!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Despre averea liceelor gălățene. Spital regional, la Grupul Școlar Auto

* Grupul Școlar Auto are o poziție strategică în zonă, lângă Bingo: în curtea liceului a fost ridicat un spital regional. Nu funcționează pe bază de șpagă și se strigă „linie” atunci când intră concomitent cinci pacienți pe ușa instituției.

* La Liceul "Paul Dimo" există o societate de transport în comun cu adevărat eficientă. Se presupune că ar fi gata de lansare și un TGV, informația panicându-l pe consilierul gălățean al lui Liviu Dragnea, Florin Pâslaru, care credea că e vorba de un al doilea TVG.

* Patru firme de asfaltări, unele recunoscute continental, au sediul în cadrul Liceului "Emil Racoviță", însă n-au câștigat nicio licitație locală. N-or fi aplicat la timp pentru lucrări...

* Un tunel cum își dorea fostul primar Marius Stan există între grupurile școlare "Dumitru Moțoc" și "Elena Doamna", dar încă n-a fost inaugurat. Nu s-au găsit panglică și foarfece.

* La Economic s-a ridicat o parcare supraterană de nivel occidental și se află în construcție două subterane, astfel că gălățenii care vor trage la piața din Micro 19 nu vor mai crea haos în trafic.

* Viceprimarul Picu Roman ne-a șoptit că în curtea Liceului Bacovia s-ar afla un cimitir. "Cimitirul vieții sau al aventurii, tinereții, nu știu...", ne-a spus vicele, dar în Galați nu există Liceul Bacovia.

Parcare pe care

Electoral. Toate partidele au făcut Centura

Semnarea documentului care atrage finanțare pentru Drumul de Centură al Galațiului, eveniment petrecut săptămâna trecută, este doar un moment foarte bine ales de politicienii vremii. Ne aflăm în 2019, an electoral și preelectoral. Adevărul este că, după 1990, toate partidele politice din municipiu și județ au făcut Centura. Și cu unii, și cu alții. Ca să fie bine pentru toată lumea. Politică.

DezVoltaire

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2636 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 18:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.