Finalul serialului Game of Thrones, diferit de cărţi. Sugestii pentru fani

Finalul serialului Game of Thrones, diferit de cărţi. Sugestii pentru fani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În câteva săptămâni, HBO va lansa sezonul opt şi ultimul din saga fantasy Cântec de Gheaţă şi Foc. Pentru că ultimele volume ale epopeii literare după care a fost adaptat serialul nu au văzut încă lumina tiparului (este vorba despre cărţile 6 şi 7 - The Winds of Winter şi A Dream of Spring), realizatorii lui Game of Thrones s-au trezit pe un teritoriu necunoscut, astfel că au fost nevoiţi să vină cu un final al serialului independent de cel literar. Printre fanii GOT există încă temerea că următoarele episoade ar putea deconspira sfârşitul imaginat de George R.R. Martin pentru celebra sa serie de cărţi, însă chiar autorul îi asigură, într-un interviu acordat publicaţiei Rolling Stone, că acest lucru nu se va întâmpla şi că a făcut unele modificări în cărţi tocmai pentru a ţine cititorii în suspans (chiar dacă au văzut serialul).

„M-am mişcat foarte încet cu aceste cărţi. Punctele cele mai importante ale finalului vor fi lucruri pe care le-am spus deja în urmă cu cinci-şase ani. Dar este posibil să existe şi multe schimbări; vor fi multe lucuri adăugate, de asemenea”, a explicat Martin.

Autorul a avut destul timp să termine seria – a cincea carte, A Dance of Dragons, a fost lansată în 2011, la numai o lună după ce s-a încheiat primul sezon Game of Thrones. Până în iunie 2016 însă, R.R. Martin a publicat sample-uri din 11 capitole ale lui The Winds of Winter – cărora le-au fost dedicate ample analize în mediul online. În aprilie 2018, autorul a anunţat pe blogul său lansarea lui Fire & Blood - ce a ajuns pe piaţă în noiembrie, anul trecut. Data de lansare a lui The Winds of Winter, la care Martin încă mai lucrează, a fost schimbată în mai multe rânduri.

Maisie Williams îi îndeamnă pe fanii Game of Thrones să revadă primul sezon

Cu numai două săptămâni până când ultima parte din Urzeala tronurilor va ajunge pe micile ecrane, Maisie Wlliams le dă câteva sfaturi fanilor.

Actriţa, care joacă rolul Aryei Stark, a dat câteva ponturi. Maisie Williams a declarat pentru revista Rolling Stone că şi-ar dori să se întoarcă la punctul zero şi să aibă o scurtă reîmprospătare a memoriei înaintea unui deznodământ dramatic. Cu aceste lucruri în minte, actriţa a rămas cu gândul pe Sezonul 1: punctul de pornire a Urzelii Tronurilor.

Williams a declarat: „După ce am citit scenariul pentru Sezonul 8, am urmărit Sezonul 1... și există numeroase similarităţi”.

Există mai multe ipoteze cu privire la adevărata ascendenţă a lui Jon Snow - alertă spoilere - este un Targaryen şi probabil va apărea la un moment dat, pe parcursul sezonului 8, călare pe un dragon. Există şi alte surprize.

Dacă vă aduceţi aminte de prima serie din Urzeala Tronurilor, veţi realiza că a avut un ritm lent care anticipa o desfăşurare de forţe. Probabil pentru că acolo s-au pus bazele unor acţiuni care s-au derulat mai târziu. În fond, nu era totul violenţă, incest şi beţie. Chiar dacă asta a fost cea mai mare parte, scrie ladbible.com.

Williams a continuat să vorbească despre cât de departe a ajuns personajul ei. A fost o poveste cu lacrimi, se pare. Arya - cândva o maşină de ucis cu sânge rece - a descoperit o latură emoţională în ultimul sezon. Actriţa a  relatat:

„A fost minunat, a fost un timing perfect pentru că Arya şi-a descoperit o latură sensibilă. A fost ceva frumos în felul în care a făcut-o. Pentru că de obicei am încercat să joc rolul Aryiei nearătând vreo emoţie, deşi eu simţeam totul în adâncul meu”.

Actriţa a adăugat: „Mă simt fericită cu finalizarea întregului serial. Fiecare poveste a ajuns la o încheiere convenabilă”. Sezonul opt al lui Game of Thrones debutează pe HBO pe 15 aprilie.

Citit 3354 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 12:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.