Maioneză de post din pufuleți

Maioneză de post din pufuleți
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

INGREDIENTE. 2 mâini pline cu pufuleți cu sare, 1 linguriță muștar, 1/4 linguriță sare, 150 ml ulei.

PREPARARE. Pentru început, se ia o sită unde se pun pufuleții, cât luăm de două ori dintr-o pungă. Apoi, se trece sita de pufuleți sub un jet de apă rece, cu atenție, ca toți pufuleții să fie pătrunși de apă. Se lasă să se îmbibe cu apă, în jur de 5-10 minute, apoi se pun în vasul în care se va pregăti maioneza. Se adaugă o linguriță plină cu muștar, un sfert de linguriță de sare, iar apoi - cu ajutorul unui mixer - se amestecă toate ingredientele în vas adăugând ulei puțin câte puțin, ca la maioneza clasică. La sfârșit, când este aproape gata, se adaugă puțin suc de lămâie, după gust, potrivit unei rețete on-line, de pe site-ul ciao.ro.

Mai multe rețete găsești în Gastronomie, pagina print a ziarului Viața liberă.

Citit 1894 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 12:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.