Maioneză de post din pufuleți

Maioneză de post din pufuleți

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

INGREDIENTE. 2 mâini pline cu pufuleți cu sare, 1 linguriță muștar, 1/4 linguriță sare, 150 ml ulei.

PREPARARE. Pentru început, se ia o sită unde se pun pufuleții, cât luăm de două ori dintr-o pungă. Apoi, se trece sita de pufuleți sub un jet de apă rece, cu atenție, ca toți pufuleții să fie pătrunși de apă. Se lasă să se îmbibe cu apă, în jur de 5-10 minute, apoi se pun în vasul în care se va pregăti maioneza. Se adaugă o linguriță plină cu muștar, un sfert de linguriță de sare, iar apoi - cu ajutorul unui mixer - se amestecă toate ingredientele în vas adăugând ulei puțin câte puțin, ca la maioneza clasică. La sfârșit, când este aproape gata, se adaugă puțin suc de lămâie, după gust, potrivit unei rețete on-line, de pe site-ul ciao.ro.

Mai multe rețete găsești în Gastronomie, pagina print a ziarului Viața liberă.

Citit 546 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 12:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro