Variante la drobul de miel: drob de pui cu ouă de prepeliță sau drob de ciuperci

Variante la drobul de miel: drob de pui cu ouă de prepeliță sau drob de ciuperci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

INGREDIENTE. 400 g ficat de pui, 300 g pipote de pui, 8 ouă de prepeliță, 5-6 linguri de ulei, 4 ouă de găină, 3 căței de usturoi, 1 ceapă mică uscată, 2 cepe verzi, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper.

PREPARARE. Mai întâi se fierb ouăle de prepeliță timp de 3 minute, apoi se trec prin jet de apă rece și se decojesc. Pipotele și ficățeii de pui se călesc în ulei în jur de 10 minute cu puțină sare și piper, până scade lichidul format. Când s-au răcit, îi toci mărunt și îi transferi într-un bol. Adaugi ceapa uscată și cea verde, tocate, usturoiul trecut prin presă, verdețurile tocate, ouăle de găină crude, sare și piper. Se amestecă pentru omogenizare și se pune jumătate din compoziție într-o formă mică de chec, acoperită cu hârtie de copt. Așezi ouăle fierte și acoperi cu restul de compoziție, presând ușor cu dosul unei linguri. Oul crud rămas îl bați și îl pui deasupra. Se coace 40 de minute la 180°C. Porționezi după ce s-a răcit complet și servești, potrivit site-ului retetefeldefel.ro.

Drob de ciuperci

INGREDIENTE. 1 kg de ciuperci champignon (merg foarte bine combinate cu pleurotus sau hribi), 3 linguri de ulei de măsline, 5 ouă, 4 fire de ceapă verde, 4 fire de usturoi verde (sau 2-3 căței), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper, 4 linguri de pesmet, semințe albe și negre de susan pentru decor (opțional).

PREPARARE. Cureți și speli ciupercile sub jet rapid de apă și le lași să se scurgă pe un șervet de bucătărie. Apoi, le toci mărunt (sau mai mare și, după ce s-au gătit, le poți mărunți într-un robot) și le pui într-o tigaie încăpătoare, cu cele 3 linguri de ulei de măsline. Se fierbe până ce scade tot lichidul pe care îl lasă. După ce s-au mai răcorit, le pui într-un bol împreună cu verdețurile tocate, 3 ouă, sare și piper. Amesteci foarte bine și, la final, pui pesmetul, întâi două linguri, apoi, dacă nu se leagă compoziția, mai adaugi încă două. Acoperi o tavă mare de chec (30x11x7 cm) cu hârtie de copt și pui compoziția, presând-o ușor. Bați bine și cele două ouă rămase și le pui deasupra sau poți înfășura compoziția într-un aluat foietaj, pe care îl ungi cu un ou. Presari semințele și se coace drobul 40 de minute la 180°C, până se rumenește frumos deasupra. Lași drobul să se răcească foarte bine și apoi îl tai. Mai multe, pe retetefeldefel.ro.

Citit 1869 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 19:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.