Secretele pisicilor negre

Secretele pisicilor negre
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile care să vă ajute să vă alegeţi sau înţelegeţi mai bine pisicile. Pentru că nu doar rasa, vârsta, educaţia, mediul în care au fost crescute au un cuvânt de spus, ci şi culoarea blăniţei lor. Există specialiştii care susţin că temperamentul, caracterul, comportamentul pisicii pot fi deduse din nuanţa părului.

Vom începe astăzi cu pisicile negre. Personaj de poveste, de cântec, de poezie, de carte ori de film, pisica neagră este, deopotrivă, dorită şi hulită. Fie că faceţi sau nu trei paşi înapoi pentru a vă feri de necazurile provocate de o pisică neagră care vă taie calea, fie că o pisică neagră vi se pare un "must have", trebuie să ştiţi că pisicile negre sunt prietenoase, loiale, suspicioase cu străinii, puţin încăpăţânate, uneori prea independente şi au personalitate plăcută. De asemenea, au o sănătate de fier, cel puţin aşa spun specialiştii. Ca pui, sunt extrem de energice şi au o plăcere sadică în a muşca… în joacă.

Deşi nu au puteri vrăjitoreşti, specialiştii în zooterapie - terapia cu animale de companie - susţin că pisicile negre sunt capabile să absoarbă mai multă energie negativă, mai ales în locuinţele unde există multă aparatură electrică. În acest fel, îşi feresc stăpânii de excesul de energii negative, ajuta la normalizarea circulaţiei, a metabolismului şi chiar la resorbţia hematoamelor interne, prevenind infarctul, accidentele cerebrale, hipertensiunea, gastrita şi osteopatiile. Ba mai mult, două-trei asemenea pisici pot să-i calmeze pe stăpânii exagerat de impulsivi şi temperamentali.

Revenind la superstiţiile generate de blăniţa neagră, cea mai interesantă mi se pare credinţa francezilor că pe fiecare pisică neagră există un fir alb de păr. Dacă îl găseşti şi îl smulgi, fără să fii zgâriat, ţi-ai asigurat un viitor strălucit pe toate planurile.

Dar şi pisicile albe, roşcate, tărcate sau pătate au poveştile lor pe care le veţi afla în rubricile viitoare.

Citit 11831 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.