Secretele pisicilor tărcate

Secretele pisicilor tărcate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru a vă înţelege mai bine (cu) animalele de companie. Vom continua subiectul început săptămâna trecută, despre legătura dintre temperamentul pisicilor şi culoarea blăniţei lor.

Tigrişorii domestici

Tigrate, pătate sau vărgate, cu dungi laterale late sau subţiri, cu inele în jurul cozii sau cu spirale de culoare pe spinare, micile feline sunt printre cele mai populare pisici. Specialiştii au identificat chiar tipare de culoare, în funcţie de care au făcut diverse clasificări şi au încercat să stabilească temperamente. În linii mari, tigratele au fost catalogate drept echilibrate, sociabile, relaxate, calme, dependente de stăpâni. Puii tigraţi sunt, în genere, foarte agili, curioşi, activi, sperioşi, dar şi vorbăreţi din fire.

La varianta alb-negru a fost identificată un cusur: odată cu vârsta, spun specialiştii, tind să devină indolente, obeze şi neîngrijite.

Despre cele cu dungi roşcate, portocalii sau maronii se spune că sunt bune exploratoare şi vânătoare în libertate, dar în casă devin docile.

Cele cu dungi gri au, în plus, un caracter puternic, sunt isteţe, mai independente.

Despre felinele care combină albul cu portocaliul în blăniţă, specialiştii spun că ar fi excesiv de leneşe.

Şi, la final, o teorie interesantă: când vezi o pisică a cărei blană conține trei culori diferite poți paria că este o femelă! Culorile de pe blană sunt dictate de cromozomii X și Y și, în timp ce natura i-a permis masculului doar cel mult încă o culoare în afară de alb, femelelor le sunt permise până la două culori în afară de alb.

Dar şi pisicile roşcate şi albastre au secretele lor pe care le veţi putea citi săptămânile viitoare.

Citit 1963 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 18:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.