Secretele pisicilor portocalii

Secretele pisicilor portocalii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru a vă înţelege mai bine (cu) animalele de companie. Vom continua subiectul început săptămânile trecute, despre legătura dintre temperamentul pisicilor şi culoarea blăniţei lor.

Roşcatele sunt "trăsnite"

Cel puţin aşa cred unii specialişti, care sunt gata să depună mărturie că pisicile cu blana în nuanţe portocalii, inclusiv tărcate sau calico (cu blana din petice multicolore) dovedesc un plus de curaj şi de îndrăzneală. Poate tocmai de aceea, pisicile portocalii au inspirat o adevărată serie de personaje de desen animat. De pildă, pentru celebrul personaj Garfield, îndrăgit de copii şi de adulţi, deopotrivă, a fost ales un motan portocaliu şi obez, leneş, pofticios şi gurmand, convins că întreaga lume se învârte în jurul lui şi al confortului de care are nevoie. Portocaliu este şi Motanul Încălţat din Shrek, care vorbeşte cu vocea lui Antonio Banderas, şi care şi-a căpătat propriul film de animaţie „Puss in Buts”.

Conform unor cercetări, pisicile roşcate, portocalii şi crem sunt schimbătoare, temperamentale, au un comportament uneori surprinzător şi o dispoziţie rareori prietenoasă, în special motanii. Mai mult, au tendinţa de a evada mai des decât alte pisici.

Joan Miller, arbitru all-round în cadrul organizaţiei Cat Fanciers’ Association, a formulat chiar o „teorie a genei portocalii”. Şi argumentează că pisica din povestea pentru copii “Alice în Ţara Minunilor” era de fapt un motan tărcat, portocaliu. Şi la cât de „trăsnit” se dovedeşte de-a lungul poveştii, e clar că la fel sunt şi suratele şi confraţii portocalii!

Totuşi, există şi părerea că pisicile calico (cu pete roşcate, albe şi negre) şi cele cu blana în combinaţie de roşcat şi negru sunt materne, calme, vioaie, isteţe, vorbăreţe şi prietenoase. De asemenea, au tendinţa de a mânca prea mult devenind obeze. Şi că, mângâiate prea mult, pot deveni brusc agresive.

Citit 11798 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 17:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.