Galațiul, sub dictatura USR-PLUS. Alegerile pentru UE 2039. PAMFLET

Galațiul, sub dictatura USR-PLUS. Alegerile pentru UE 2039. PAMFLET
Astfel arată județul Galați după votul din 29 mai 2039
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Românii, în special gălățenii, votează tot după cum îi taie capul: goana după ridicarea standardelor de viață din ultimele două decenii nu i-a speriat îndeajuns pe compatrioți. În continuare se votează doar ca să-ți fie mai bine, ție și celor dragi. Ehei, unde-s vremurile în care puneai ștampila doar ca să le meargă cum trebuie numai celor din politică?

Rampă de teleportare la Bursucani?

La douăzeci de ani de la alegerile din 2019, când românii ieșeau încurajator de bine la vot pentru a-și trimite reprezentanții în Parlamentul European, ziua de ieri a marcat un nou succes al democrației, dar nici acum nu știm dacă avem nevoie de așa ceva. Cel puțin județul Galați a fost îngenuncheat de alianța USR-PLUS, care a scos un procent incredibil, mai ales în mediul rural: 87 la sută pe raza fostului Covurlui, scor revoltător și nescontat, mai ales după investițiile din ultimii ani. Ce-i trebuia, de pildă, localității Bursucani rampă de teleportare și de ce Tecuciul ar fi avut nevoie de metrou? Banii risipiți fără noimă, puterea individului de a spune în orice secundă absolut orice dorește, fără să fie cenzurat – iată motive solide pentru ca regimul sexagenarilor Cioloș și Barna să fie răsturnat. Nici acum, din nefericire.

Le-au luat ochii cu jacuzzi

„Ce să fac, maică, n-aș fi vrut să iasă tot ăștia, că m-am săturat de când cu fondurile europene acordate pentru montarea de jacuzzi și piscină în bătătură. Florian-Jacques al meu a accesat fondurile și, de atunci, având pensie frumușică, nu stă decât la bălăceală, mamă. Și-a făcut și sală de forță, știi cum arată la 70 de ani? Zici că-i Arnold în tinerețe!”, ne-a declarat Camille Popescu-Ardennes, pensionară din satul Ghinghești, comuna Drăgușeni, fostă angajată la Bruxelles. Un corespondent al paginii de pamflet, deplasat la Cudalbi, a fost bruscat de un tânăr USR-ist care i-a reproșat că se documentează după ureche: „Din trei surse, da? Te-am văzut cum ai aterizat pe heliportul de lângă fostul CAP, căci ăla din fața Primăriei era full de elicoptere... Nu mi-a plăcut abordarea ta. Ai grijă, mi se pare tendențios comportamentul tău!”  

Ultra-pensionarii care au votat cu Iliescu

În realitate, jurnalistul încercase, printre altele, să conducă o doamnă la Spitalul Universitar din comună, aceasta simțindu-se rău din cauza aparatului de recunoaștere facială de la intrarea în secția de vot. Junele fanatic era tentat să creadă că ziaristul încearcă să împiedice buna desfășurare a scrutinului: fără votul femeii cu probleme oculare, ar fi votat doar 99,99 la sută dintre persoanele cu acest drept din județul Galați. Ziua scrutinului din 29 mai 2039 a fost garnisită și cu alte incidente: doi votanți ai PSD-ului, ambii ajunși la 105 ani, au fost felicitați că și-au exprimat dreptul constituțional, însă n-au gustat gestul celorlalți. „Bine că sunteți voi deștepți! În loc să ne trimiteți acasă, să promovați neparticiparea la vot, vă dați responsabili. Nu mai scăpăm o dată de democrația asta?! Oricum, l-am votat tot pe tovarășul Iliescu.” Păcat, păcat că nu mai sunt mulți ca ei în județ și în țară.

Democrațele și vânătorii

Pamflet în versuri

Homo Nesimţitus de Submarin Cosorescu

Ăsta-i homo nesimţitus:/ imbecil contemporan,

mizerabil pus în slujba/ celui acru şi profan,

ticălos de cursă lungă,/ urlător la cer, la stele,

pui de hâd, pui de năpârcă,/ pui de loază, pui de lele...!

Pui pariu că nu se poate/ să nu fie într-o dungă

şi câştigi fără emoţii.../ fanul poartă mintea-n pungă,

poartă bani în tărtăcuţă,/ poartă fiare prin organe,

umblă însoţit de brute,/ tâmpi, gherţoi, târtani şi fane...! 

Fane...care mai de care:/ paraşute mărunţele,

glorii pline cu grăsime,/ mâzgălite, seci, rebele,

râncede, sule/menite,/ date-n scârţ, calde, scorţoase,

cu mutelci şi tinichele/ până-n sânge, până-n oase...!

Şi, cu poftă diavolească/ de instrucţie şi şcoală,

toţi şi toate-şi fac (de-a pururi)/ estimări şi socoteală:

ea e dreapta, ea e stânga.../ cea, plăvană! hăis, plăvan!... 

Ăsta-i homo nesimţitus.../ imbecil contemporan!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Turism electoral cu TGV-ul?

* Holograma unui votant de 40 de ani din Micro 40 a fost prinsă ieri de polițiști în timp ce vota prin bluetooth. „Băi omule, ești nebun? Nu mai folosi metode învechite, te băgăm în duba Poliției Retro, să-ți fie rușine!”, i s-a reproșat de la coada secției de votare. 

* Concomitent cu votul pentru europarlamentarele din 2039 a fost organizat și un referendum pentru crearea de parcări aeriene, sub motto-ul „Levitația auto, soluția ideală la zece ani de când am eliminat borduriștii”.

* Caz de turism electoral? Ieri, un TGV plin de călători a oprit în comuna Foltești, sute de oameni ajungând în preajma uneia dintre secțiile de votare. În realitate, însă, acei indivizi erau cetățeni germani aflați în vacanță. Lor li s-a povestit că în zonă, în urmă cu mulți ani, au fost oferite produse drept mită electorală. Unul dintre nemți a întrebat, la un moment dat, ce înseamnă sintagma „ulei și zahăr”. Nimeni n-a reușit să-i rezolve dilema. 

* Urna mobilă, plimbată cu drona, a colectat ieri și voturile unor persoane-homeless care tânjesc după vremurile în care ajutoarele sociale făceau minuni. „Să vină PSD-ul la putere, să ne dea!”, au exclamat ei, fără să fie amendați.

Coana Mita

S-a închis traficul și pe Dunăre

După ce multe străzi din oraș au fost blocate în cadrul programului de divertisment „Forza ZU”, conducătorii auto din Galați simțindu-se preț de câteva zile ca în București, anunțăm cu emoție că urmează un nou concert. Tot în urbea de la malul Dunării. Altfel nu pricepem de ce și traficul pe Dunăre (foto) a fost închis, căci nu se poate vorbi despre cine știe ce forfotă. Pe vremuri, Galațiul era Porto Franco, așadar e clar că vin alți artiști să facă bani pe la noi. Pare să fie vorba, în primul rând, despre trupa „Sex, drugs & păcănele” promovată de viceprimarul Picu Apostol Roman.

Forza NU

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4774 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 19:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.